Galéria

Van, amitől még a színészek is rosszul lettek: a filmtörténelem legsokkolóbb alkotásai

Forrás: A modellvilágot furcsán bemutató film, szinte sokkolóan fájdalmasan festi le a nézők számára, mire képesek a modellek azért, hogy ismertek és sikeresek legyen a szakmájukban. A furcsa hangulat, a színek, illetve a színészek játéka nemcsak elvonttá teszi a filmet, de azt az érzést kelti a nézőben, hogy többé semmiképp ne nézze meg.
Forrás: A ma már kisebb túlzással klasszikussá vált thriller minden részében egy lány fájdalmas szenvedést és férfiak általi kínzását mutatja be, végül pedig a főszereplő ugyanolyan módszerekkel történő bosszúját. Az biztos, hogy nincs egy olyan jelenete sem, amit ne érzenénk teljesen át, ezzel azonban olyan szorongást és undort keltve a nézőben, amit utána még hosszú óráig nem lehet lerázni.
Forrás: Az HBO Maxon debütált film alapvetően egy jól összecsapott horrorszerű alkotás lett, amelyben egy pornófilmet forgató csapat egy öreg házaspár egyik vendégházát béreli ki a jelenetek leforgatásához. Egy darabig azt hisszük, hogy Mia Goth karakterének sikerútját ismerhetjük meg, végül azonban az öregkor és annak sivár, szex és egyéb élvezetek nélküli oldalát mutatja be igen beteg módon.
Forrás: Egy egykor népszerű pornósztár úgy dönt, hogy anyagi helyzetét csak úgy tudja rendbe tenni, ha még egyszer utoljára szerepelni fog egy pornófilmben. Ám a Karma nem várt módon csap le egy rossz döntés miatt. A főszereplő így a pedofília és nekrofília olyan szörnyűségeiben találja magát, hogy utána nem a pénz, hanem az élete lesz a tét.
Forrás: Ha valaki félelmetesnek tartotta a Kör vagy Az átok című filmeket, akkor ezt semmiképp ne nézze meg. Na, persze nem a démonok miatt, hanem a láthatatlan, gyász által életre keltett sötét erő miatt, ami szép lassan nemcsak felemészti a főszereplő családot, de olyan tragédiákat indít el, amelyek visszafordíthatatlanná és sokkolóvá teszik a végkifejletet.
Forrás: Abban mindannyian biztosak vagyunk, hogy a világ tele van betegebbnél betegebb emberekkel, akik nemcsak állatokat, de embertársaikat is szívesen kínozzák meg. Nos, Az emberi százlábú című film pontosan egy ilyen beteg férfiról szól, aki egy kísérlet kedvéért teszi tönkre 3 ember életét egy pillanat alatt. Felkavaró, sokkoló és olyan film, amit soha nem néznénk meg még egyszer.
Forrás: Mel Gibson Jézus utolsó napjait, majd brutális halálát bemutató filmje nagyszerűen igyekszik szemléltetni, hogy több, mint 2000 éve milyen barbár módon voltak képesek elítélni valakit a gondolkodásmódja miatt. Jézus történetét nincs olyan ember, aki ne ismerné, ám ezt a színész-rendező olyan elvont és horror köntösbe öltöztette, hogy soha többé nem lesz kedvünk megnézni.