Galéria

10 stílustipp, melynek segítségével akár 10 évet is bátran letagadhatsz

Forrás: Természetesen a szabásvonalat az alkatod is nagyban befolyásolja, de ha fiatalosnak szeretnél látszani, akkor megéri szemmel tartani az aktuális trendeket és beszerezni néhány darabot!
Forrás: Ha például homokóra alkatod van, akkor egy magas derekú farmer ideális választás lehet, mivel segít kihangsúlyozni a vékony derekat, egy lazán betűrt ing pedig képes tovább fokozni ezt a könnyed és fiatalos hatást.

Viszont mindig figyelj arra, hogy inkább a letisztultabb farmerok közt válogass, ugyanis a túl sok dísz, gyöngy, vagy éppen strassz sajnos pont az ellenkező irányba viheti el az összképet.
Forrás: Mostanság bár nagyon népszerűek a formátlan, oversize darabok, ám nem egy könnyű terep ez, hiszen leginkább csak akkor működnek, ha olyan trendekkel kevered őket össze, amik képesek tökéletesen kihangsúlyozni az alakodat.
Forrás: Pont ezért éri meg egy-két elegánsabb részlettel, mondjuk egy blézerrel vagy övvel feldobni a megjelenésedet, ugyanis ezek úgy képesek játszani a sziluettel, hogy közben segítenek magasabbnak és vékonyabbnak tűnni, miközben nem veszel el az általad viselt ruhákban.

Mint láthatod, Victoria Beckham esetében is ez a klasszikus blézer képes egészen új életre kelni egy lazább szabású nadrág és egy játékos esésű blúz társaságában.
Forrás: A túlzottan sok pasztell árnyalat képes az ellenkező hatást elérni, ha a cél pont az, hogy fiatalabb összképet sugározz.
Forrás: Éppen ezért, ha szeretnél kitűnni a tömegből, akkor érdemes olyan színeket magadra kapni, mint a fehér, a türkizt, a rózsaszín vagy az ibolyakék.

Persze az imádott pasztell árnyalatokat sem kell végleg száműznöd a ruhatáradból, de érdemes merészebb színekkel kombinálni egy-egy alkalom során. A szakértők ugyanis pont úgy gondolják, hogy sokszor a „furcsa” színkombinációk segítenek abban, hogy a megjelenésünk friss és divatos legyen.
Forrás: Az ékszerek túlontúl szigorú harmóniája bár nagyon szép összképet adhat, mégis kicsit régies hatást kelthet.
Forrás: Ehelyett próbáld meg úgy keverni és összerakni az ékszereidet, hogy kiegészítsék egymást. 

A nagy nyaklánc és kis gyűrű párosok pont annyira működnek, mint egy nagy csatos öv egy aprócska fülbevalóval, és legalább ennyire ütős lehet, ha különböző anyagokból készült vagy éppen eltérő árnyalatban pompázó ékszereket kombinálsz.
Forrás: A merész, túlméretezett nyomatok bár szépek, de meg kell hagyni, hogy elég trükkösek tudnak lenni. Sajnos az esetek nagy részében pillanatok alatt éveket öregíthetnek!
Forrás: Így inkább a kisebb, modern minták között válogass, ezek ugyanis fiatalos megjelenést kölcsönöznek. Szintúgy igaz ez a monokróm ruhákra is - kivéve akkor, ha pasztell árnyalatokról van szó, amiről a harmadik pontban már beszéltünk.
Forrás: Meglehet, hogy a stílusodhoz abszolút passzol, ám ennek ellenére inkább kerüld a teljesen retró hatású együtteseket. Hiszen a tetőtől talpig vintage megjelenés kimondottan furcsának tűnhet az esetek többségében.
Forrás: A cél inkább legyen az, hogy megmutasd, hogy kevered a retró és a modern stílusokat egy outfitten belül. Egy vintage sál, egy múltidéző napszemüveg, vagy egy régimódi hangulatú hajcsat nagyon jól tud mutatni napjaink legfrissebb divathullámaival összeeresztve.
Forrás: Általánosságban igaz az, hogy a legtöbb nő olyan szoknyában vagy ruhában mutat a legjobban, ami kicsivel a térd felett, középen vagy valamivel a térd alatt helyezkedik el. Fontos azonban, hogy az általad választott darab szegélyvonalának ezen három pont legvékonyabb részén kell végződnie...
Forrás: Ha például alacsony vagy, akkor nem biztos, hogy a térdig érő szoknya a megfelelő választás számodra, ellenben az aszimmetrikus szegélyvonal segíthet abban, hogy optikailag magasabbnak tűnj.

Jennifer Aniston egyébként az előző fotón bemutatott ruhában sem hibázott sokat, ugyanis az alacsonyabb hölgyek egy rövidebb darabban is nagyon jól tudnak pár centi pluszt dobni a magasságukhoz, ám a színésznő esetében ez a midi, aszimmetrikus vonal még a mininél is tökéletesebb!
Forrás: Ez a könnyű, pamut alapú, kissé nyúlós, anyag bár a vállfán nézve jól mutat, ám felvéve sokszor nem a várt hatást hozza és ott ráncosodik, ahol kicsit sem szeretnénk. Így nem árthat más textúrák között is keresgélni.
Forrás: Ám ha mégse szívesen mondanál le erről az anyagról, akkor próbáld meg rétegek közé építeni és olyan darabokkal párosítani, amik segíthetnek neki abban, hogy a legjobb arcát hozhassa.
Forrás: A legtöbben úgy gondolják, hogy az olvasószemüveg, legyenek azok bármilyenek is, öregítenek. Így gyakran a "láthatatlan" mellett döntenek. A keret nélküli vagy drótkeretes szemüveg azonban valóban öregítheti a megjelenést.
Forrás: Mielőtt azonban keret nélkülit vásárolnál, mindenképpen próbálj ki egy áttetsző kiadást is - hátha az is elnyeri a tetszésedet.

A forma és a szín persze nagymértékben függ az arcformádtól, valamint a haj- és bőrszínedtől, ezért érdemes egy kis időt szánni a szemüveg vásárlására, mert egy jobb fazon tényleg éveket fiatalíthat rajtad.
Forrás: Egy jól megválasztott cipellővel akár pár évet is letagadhatsz a korodból. A stílusszakértők szerint az elavult vagy túlságosan hétköznapi lábbeliktől idősebbnek tűnhetsz, függetlenül attól, hogy mit viselsz. Ez persze nem zárja ki azt, hogy egy-egy stílusosabb sportcipőt kapj fel a hétköznapokban, ám ha szeretnél egy kicsit csalni a koroddal, akkor érdemes pár centire a föld felé emelkedni.
Forrás: A magasabb sarkú lábbelik pedig amellett, hogy karcsúbbnak mutatni, pár plusz trükk segítségével még modernebbé is varázsolhatják a megjelenésedet. Egy hegyesebb orrú kreáció például ideális választás lehet abban az esetben, ha egy fokkal frissebb és üdébb megjelenésre vágysz.