Galéria

Híres nők, akiknek nagy problémát okozott a külseje egy szerep megszerzésénél

Forrás: Amikor a színésznő betöltötte a 40. életévét, biztos volt benne, hogy karrierje véget ért, ugyanis csak öreg és gonosz szerepekre hívták. De sikerült megtörnie ezt a sztereotípiát, és számos emlékezetes karakter bőrében láthattuk, ugyanis nem volt hajlandó fejet hajtani afelett, hogy egy nő csak 20 évesen jó.
Forrás: 28 évesen Olivia Wilde a Wall Street farkasa című film meghallgatására ment, de nem kapta meg a szerepet. Ügynöke azt mondta neki, hogy a rendező és a készítők túl kifinomultnak találták ahhoz, hogy eljátssza a főszereplő feleségét. Később azonban a színésznő rájött, hogy valójában azt mondták, túl öreg. Végül Margot Robbie kapta ezt a szerepet, aki 6 évvel volt fiatalabb Wilde-nál.
Forrás: Elképesztő, de a karcsú Amanda Seyfried-et azért kritizálták, mert a filmes szakma szerint túlsúlyos volt. Vagyis nőies idomai miatt számos szereptől esett el. Sőt, még a Mamma Mia válogatásáról is kitették, de nem adta fel és addig küzdött, amíg meggyőzte a rendezőt.
Forrás: Amy Schumernek pedig egyenesen azt mondták, hogy ha nem fogy le, soha nem kapja meg a szerepet. Mielőtt a Trainwreck című filmet elkezdték volna forgatni, azt mondták neki, hogy egy hollywoodi színésznő súlya soha nem lehet 60 kg-nál több, különben „bántani fogja az emberek szemét”. Akkoriban Schumer engedett a nyomásnak, és leadott néhány kilót, de ezt követően hangsúlyozta, hogy soha többé nem csinál ilyet.
Forrás: A színésznő elárulta, hogy egész karrierje során szembesült a munkája által tapasztalt lenézéssel, ami a nők öregedését illeti. Egyszer azt mondták neki, hogy túl öreg ahhoz, hogy eljátssza Hugh Grant szerelmét az Érzelem és értelem című filmben, pedig csak egy évvel volt idősebb nála. Persze végül megkapta a szerepet, de sokáig nagyon fájt neki, amiket akkor mondtak.
Forrás: Keira Knightley gyönyörű nő, de ez majdnem egy híres szerepébe került. Meghallgatásra jelentkezett a Büszkeség és balítélet című filmhez, de a filmrendező nem akarta őt, mondván, hogy túl jól néz ki. „Joe Wright nem akart a Büszkeség és balítélet szerepére, mert szerinte túl csinos vagyok” – mesélte a színésznő. „Aztán találkozott velem, és azt mondta: „Ó, nem, rendben vagy!”
Forrás: Kate Beckinsale igazán vonzó színésznő, aki sokszor játszott szépségeket a filmvásznon. Ki gondolta volna, hogy valaki nem találja elég csinosnak egy szerepre? De valóban ez történt. A színésznő egy interjúban árulta el, hogy a Pearl Harbor filmrendezője szerint nem volt elég szép Evelyn nővér szerepére. De még így is sikerült elérnie, hogy megkapja szerepet, de csak úgy, ha szigorú diétát követ és rendszeresen edz.