Galéria

Így készülj fel egy hosszabb autós útra, ha kutyával utazol!

Forrás:

Általában az ember előre tudja, hogy mikor megy hosszú autóútra, hisz az többnyire egy nyaralás szokott lenni. Így tehát van idő arra, hogy négylábú kedvencünk is felkészüljön az utazásra. Mit tehetünk? Vidd el magaddal az út előtt úgynevezett próbautakra, ahol kitapasztalhatjátok hogyan bírja, ha több órán át autózik. Ha kicsi kutyusod van, akkor kezdjétek el a hozzászoktatást már babakorában. Minél többször tapasztalja meg ezt az élményt, annyival könnyebben fogja meglépni a nagyobb utakat is.


Forrás: Biztonság mindenek felett! Nem beszélve arról, hogy büntetik is, ha helytelenül szállítod a kutyát az autóban! A négylábúd biztonságos utazását saját és kutyád érdekében tervezd meg alaposan. Legideálisabb és egyben a legbiztonságosabb tartózkodási helye, a csomagtartóban van. Vegyél számára speciális utazóboxot, melyet a csomagtartóban helyezel el. A vásárlásnál méretének megfelelőt válassz. Legyen a boxban otthoni illatú aláfekvő, kedvenc párna, plüss vagy amit nagyon szeret és a lényeg: legyen kényelmes, puha a fekhelye, szintem már olyan, mint az otthoni. Utazási opció lehet az is, ha a hátsóülésen utazik a kutyus. Általában ezt a megoldást kisebb termetű kutyusoknál preferálják. Fontos ekkor is, hogy legyen saját helye a kiskedvencednek. Létezik hátsóülésre tervezett box, amit autós biztonsági kutya pórázzal, kapcsos megoldásokkal tudsz rögzíteni a meglévő biztonsági övhöz. De kapható autós biztonsági hám is, melyet ugyancsak a biztonsági övhöz kell csatlakoztatni.
Forrás:

Az autóban utazók biztonságát emeli, ha biztonsági hálót vagy rácsot használtok a csomagtér és az utastér közötti részen.  


Forrás:

Ha már minden biztonsági intézkedést megléptél, vélhetően mindent megtettél azért is, hogy kényelmes útja legyen kisbarátodnak, jöhet az útidővel való tervezés. Egyszerű a képlet: 2-3 óránként állj meg, hogy igyon, hogy elvégezze szükségleteit és hogy egy nagy vakargatást, simogatást kapjon tőled.


Forrás:

A lemozgatásra nagy szüksége van egy hosszú autóút alatt. Képzeld el azt, hogy be vagy téve egy rácsos dobozba. Igaz szellős és kényelmes, de csak fura hangokat hallasz, nem tudod hová tartotok, a szeretett gazdi messze van és csak tompán hallod a hangját. Nem megnyugtató, igaz? A gyakori megállás szükségszerű, mert ahogy az előbb is írtam, ilyekor elvégezheti a dolgát és az esetleges stresszt, amit a nem megszokott körülmények okozzák, ki tudja oldani egy nagy mozgással. Fontos, hogy lelkileg is jól legyen kutyusod, így a nagy simogatás és a szaladgálás kombinációja 2-3 óránként, nagyon jót tesz neki.  


Forrás:

 Készülj fel arra, hogy esetleg rosszul lesz kutyusod és hányni kezd. Legyen nálad erre gyógyszer és ha tudod, hogy négylábú kisbarátod egyáltalán nem bírja az utazást, úgy ne tedd ki ekkora stressznek. Akármennyire is szeretnéd magad mellett tudni őt, ő egy élőlény, aki érez és ha fizikailag rosszul van, akkor az jelzés neked, hogy erre neki semmi szüksége. Saját kényünk kedve szerint ne kényszerítsük bele olyan helyzetbe, ami csak gyötrődés neki. Helyette keressünk egy megbízható kutya panziót, ahol kutyapajtikkal eltöltheti azt az időt amíg te távol vagy. Visszatérve pedig az autós utazásból szeretgetheted még az év további részében.