Galéria

10 érdekesség, amit lehet sose hallottál még Elvis Presleyről

Forrás: Elvis Aaron Presley 1935. január 8-án született a Mississippi állambeli Tupelóban, Gladys Love Smith és Vernon Elvis Presley gyermekeként. Édesanyja bár ikreket várt, sajnos a születéskor az énekes testvére, Jessie Garon halva született.
Forrás: Elvis haja eredetileg szőkésbarna volt, de a színpadon mindig koromfekete frizurával hódította meg a női szíveket. Nos, karrierje kezdetén egy viszonylag egyszerű trükköt választott arra, hogy tincseit más árnyalatokba borítsa, ugyanis nem mással, mint fekete cipőfényező krémmel színezte át a haját.
Forrás: Hihetetlen, de igaz! Abban talán még nincs semmi meglepő, hogy Elvisről még egy szendvicset is elneveztek, az már annál inkább, hogy milyen receptúrából állt is össze ez a különleges gasztronómiai alkotás. Két szelet szendvicskenyér közé a következők kerültek: mogyoróvaj, banánkarikák és sok-sok sült bacon. Érdekes, nem? Akár még egy próbát is megér ez a recept!
Forrás: Bár sose ment szembe a törvényekkel, azt sosem titkolta, hogy rajong a tizenéves lányokért, akik előszeretettel becézgetett cseresznyének. Későbbi felesége, Priscilla is mindössze 14 éves volt, amikor a németországi Friedbergben megismerkedett az éppen katonai szolgálatát töltő, nála 10 évvel idősebb énekessel. Elvis hat év kitartó udvarlás után végül 1967-ben feleségül vette a lányt. Sokan azt állítják, hogy a fiatalok csak a szülői nyomás és a menedzser miatt döntöttek az esküvő mellett, de igazából már egészen más érzelmek dolgoztak bennük. Ez talán nem is meglepő, ugyanis állítólag Priscilla mellett Elvisnek öt barátnője is volt.
Forrás: Több mint 600 dal köthető hozzá, de igazából egyiket sem ő írta, ez mégsem vesz el abból az értékből, hogy mennyire tehetséges előadóművész volt, mert végülis esetében csak ez számított.
Forrás: Élete során 30 filmben szerepelt - megosztó sikerrel. Első szerepét az 1956-os Love Me Tender-ben, míg az utolsót, az 1969-es Change of Habit-ben kapta.
Forrás: Kevesen tudják róla, hogy fekete öves karatés volt és egészen haláláig hódolt ennek a szenvedélyének. Sokszor még a táncmozdulataiba is beépítette a sportból hozott tapasztalatokat.
Forrás: Elvis menedzsere, Colonel Tom Parker minden bizonnyal illegális bevándorló volt az Egyesült Államokban, így sosem kockáztatta meg annak lehetőségét, hogy a király koncertturnéra induljon más kontinensen is. Colonel ugyanis félt attól, hogy ha elhagyja az országot, akkor sosem térhet majd vissza Amerikába. Így az énekes pár kanadai fellépést leszámítva csak észak-amerikai koncerteket vállalt.
Forrás: Nemcsak rajongóit ugratta meg szívesen a koncerteket azzal, hogy néha egészen más szöveggel adta elő dalait, de egyszer még rendőrbőrbe is bújt azért, hogy megviccelje az úton haladókat. És bár megállította a gyorshajtókat, ám frappáns módon, büntetés helyett csak autogramot osztogatott.
Forrás: Az 1956-os forradalom szülte helyzetre reagálva Elvis, 1957 januárjában egy műsorban arra kérte a nézőket, hogy segítsenek a nehéz helyzetbe került magyarokon és küldjenek csomagot nekik.