Galéria

4 trükk, amivel rekord gyorsasággal megnőhet a hajad

Forrás:

Annyi időt és pénzt töltünk a hajápoló termékek halmozásával, hogy könnyen elfelejtjük, hol kezdődik a hajnövekedés: nevezetesen a fejbőrödön.

„Ahogy a jó minőségű talaj elengedhetetlen az egészséges növények és virágok termesztéséhez, úgy az egészséges fejbőr az egészséges hajnövekedés alapja" - mondja Dr. Alan J. Bauman, hajbeültetés plasztikai sebész, majd így folytatja:

„Kutatások alátámasztják, hogy a fejbőrmasszázs jótékony hatással van a stresszhormonokra, a vérnyomásra és a szívritmusra."

A hajnövekedés otthoni serkentésének egyszerű módja tehát, ha megmasszírozod a fejbőrödet, ez ugyanis fokozza a fejbőr véráramlását, fokozza a hajgyökerek erősségét, és segít, hogy a tápanyagok gyorsabban eljussanak a tüszőkhöz. Alapvetően száraz hajjal is végezhetsz fejbőrmasszázst, de ha tápanyagokban gazdag olajat adsz hozzá, azzal csak megduplázod az előnyöket. (Csak tartsd meg a heti egyszeri alkalmat, ha zsírosak a hajtöveid).


Forrás:

Dr. Bauman megjegyzi, hogy átlagosan a haj havonta körülbelül negyed-fél centit nő, és bár ezt a folyamatot nem tudjuk felgyorsítani, befolyásolhatjuk az egyes hajhagymák által termelt hajszálak minőségét (gondoljunk csak a vastagabb, erősebb, fényesebb hajszálakra). Vannak dolgok tehát, amelyeket megtehetünk, hogy „a fejbőrben lévő hajhagymák nagyobb százalékát stimuláljuk, ami több hajat tart a növekedési fázisban, és a hajkoronát vastagabbá, egészségesebbé és teltebbé teszi" - mondja. Ha a hajad elkezd töredezni, mielőtt a vállad alá érne, a tojássárgájás maszk lesz a legnagyobb megmentőd. A tojás lecitint és fehérjét tartalmaz, amelyek erősítik, táplálják és gyógyítják a szálakat, ráadásul a magas kéntartalma még a korpásodáson is segíthet.

A maszk elkészítéséhez keverj össze két tojást 2 evőkanál olívaolajjal és adj hozzá 1/2 csésze vizet, hogy felhígítsd a keveréket (és kevésbé legyen ragacsos). A maszkot közvetlenül a száraz, kifésült hajra vidd fel és hagyd rajta akár 30 percig. Ezután mosd meg samponnal és kondicionáld a szokásos módon.


Forrás:

Valószínűleg már lerágott csontnak tartod, de bármelyik fodrász elmondaná újra neked, hogy a legkézenfekvőbb módja annak, hogy gyorsabban nőjön a hajad, ha elhagyod a forró eszközökkel végzett rutinodat (tudjuk, hogy szomorú...).

„A hajszárítók és a hajformázó vasak biztosan károsítják a hajat, mivel kiszárítják és törékennyé teszik, ami töredezéshez és rövidebb hajhosszhoz vezethet" - tanácsolja Dr. Bauman, majd így folytatja:

„Ha megpróbálod megnöveszteni a hajadat, akkor mindenképpen azt javaslom, hogy szárítsd levegőn a hajad és kerülj minden hőkezelő eszközt. Ha mégis használsz hőszerszámot, használj hővédő spray-t!"


Forrás:

Az a hír járja, hogy a túlzásba vitt hajmosás töredezett, száraz és törékeny tincsekhez vezethet, mivel a tisztítószer megfosztja a hajat a természetes olajoktól. Persze a dologhoz hozzátartozik, hogy a hajtípustól is függ, hogy hetente hányszor érdemes hajat mosni, a vastagabb, durvább hajtípusok néhány napot is kibírnak hajmosás nélkül, míg a vékonyabb hajúak már egy nap után is zsírosnak érezhetik a hajkoronájukat. Ilyen esetekben a szárazsampon csodákra képes a felesleges zsírosodás felszívásában, így picit kitolhatjuk a hajmosást, ami kedvez a növekedésnek.