Galéria

6 kutyafajta, amit az állatorvosok nem tartanának

Forrás:

Tacskó

A tacskó az egyik legédesebb kutyafajta, szinte mindegyikük tüneményesen aranyos és nagyon szereti a gazdiját. Sajnos azonban sokszor drága őket tartani, mert az agyontenyésztés miatt sokféle betegségre hajlamosak, amiknek a kezelése igen drága.


Forrás:

Csivava

Egy Dr. Terrell nevű állatorvos a TikTok-on árulta el, a csivavák pontosan olyanok, amilyen a hírük: kicsik, hangosak és agresszívak. Családi kutyának semmiképpen se alkalmasak, mert egygazdásak, nem fogadnak szót csak egyetlen személynek.


Forrás:

Német juhász

„A német juhászokban ott van a lehetőség arra, hogy nagyszerű kutyává váljanak, lehetnek rendőrkutyák, mentőkutyák házőrzők, de azok, akiket a rendelőbe hoznak, 95 százalékban le akarják tépni az arcomat, mivel nincsenek rendesen megnevelve” – mondta Dr. Terrell, aki arra kéri az embereket, ezt a fajtát csak akkor válasszák, ha van pénzük és idejük a kutyaiskolára, kutyakiképzésre.

 


Forrás:

Shar pei

A Shar pei hihetetlenül cuki kutyafajta, de nem olcsó a tartása, mert rendkívül hajlamos a betegségekre. Ha nem szeretnél állandóan orvosi számlákat fizetni, nem ezt a típust választod.


Forrás: Cavalier King Charles Spániel

Dr. Ben imádja a Cavalier King Charles Spánieleket, de nem merné soha bevállalni, hogy ilyen kutyát tartson, mert annyira beteges. Sokszor van baj a szívével, olykor nehezen kap levegőt, gyakori, hogy szívrohamban és viszonylag fiatalon megy el.


Forrás: Mopsz

A mopsz az egyik legmókásabb, legaranyosabb, legszerethetőbb kutyafajta, azonban ő is nagyon beteges. Az állatorvos szerint érzékeny a gerince, a látása, az állkapcsa, a bőre, ezt a listát gyakorlatilga a végtelenségig lehetne folytatni.