Galéria

A Golden Globe-gála legemlékezetesebb szettjei

Forrás: Az éhezők viadala sztárja nemcsak a díjnyertes alakításairól, hanem a szókimondásáról is híres, hiszen bátran kifejti a véleményét azokban a kérdésekben is, amiket sokan tabuként kezelnek. Az Oscar-díjas színésznő nyíltan beszélt arról is, hogy a menstruáció bizony az ő napjait is megnehezíti – különösen akkor, ha fel kell vonulnia a vörös szőnyegen. „A ciklusom évek óta össze van hangolva a díjátadó-szezonnal” – jelentette ki egy interjújában, amiben azt is kifejtette, hogy ennek fényében választotta ki a szettjét a 2016-os Golden Globe-gálára is. Eredetileg egy szűk szabású modellt akart felvenni erre az alkalomra, ám a menstruációja miatt átváltott a B-tervére, azaz arra a csodaszép piros Dior ruhára, amely a derékkivágása révén komfortosabb viselet volt számára. Így Jen megúszta a kellemetlen pillanatokat és bónuszként még az Arany Glóbusz-divattörténetébe is örökbe beírta magát ezzel a sztorival.
Forrás: A Time’s Up felhívására 2018-ban feketébe borult a Golden Globe-átadó, méghozzá azért, hogy a hírességek egy emberként támogassák a #MeToo mozgalmat a Harvey Weinstein-botrány kirobbanása után és tiltakozzanak a szexuális zaklatás ellen Hollywoodban. A Hatalmas kis hazugságok sztárjai, Nicole Kidman, Zoë Kravitz, Reese Witherspoon, Laura Dern és Shailene Woodley is talpig feketében egyesítették az erőiket a gálán és mondanunk sem kell, aligha tudunk elképzelni náluk inspirálóbb #girlpower csapatot.
Forrás: Tudtad, hogy Bradley Cooper Csillag születik című filmje valójában egy remake, ráadásul abból is a harmadik? Képzeld, a legutolsó változat főszereplője, Lady Gaga éppen az első feldolgozás sztárja, azaz Judy Garland előtt tisztelgett a Golden Globe vörös szőnyegén 2019-ben. A mesébe illő Valentino-ruha ugyanis a megszólalásig hasonlít arra, amit Judy Garland viselt a vásznon a Csillag születik 1954-es verziójában. (Fun fact: Lady Gaga az átadó után a hotelszobájában felejtette ezt a lélegzetelállító darabot, amit később aukcióra bocsájtottak, mikor senki sem ment érte. A Valentino azonban azt állította, lopásról volt szó.)
Forrás: Bár stylistok százai közül válogathatna, Timothée Chalamet élvezi, ha maga állíthatja össze a szettjeit. „Miért fizetnék azért valakinek, hogy kitalálja, mit viseljek? Éppen ez a dolog legszórakoztatóbb része” – mondta 2018-ban, a színész, aki maga dönthette el azt is, mit hord karaktere, Laurie a Kisasszonyok című filmben. Az egyik legemlékezetesebb szettje kétségkívül az volt, amiben élete első Golden Globe-gálájára érkezett az édesanyja oldalán. Igen, arról a bizonyos Louis Vuitton hámról beszélünk. Később azért az interjúiban kiemelte, a kiegészítőnek nem volt szexuális célzata…„Egy barátom írt nekem, hogy a szexbörtön-kultúrában szoktak hámokat viselni. Én nem ezért tettem” – nyilatkozta.
Forrás: Van, ami sohasem megy ki a divatból: ilyen például az a csillogó Chanel miniruha, amiben 2003-ban Kirsten Dunst, 2006-ban pedig Reese Witherspoon vonult fel az Arany Glóbusz vörös szőnyegén.
Forrás: A koronavírus-járvány kirobbanása után számtalan díjátadó átköltözött a virtuális térbe, ám még ez sem akadályozta meg a sztárokat abban, hogy kiöltözzenek – kivéve Jason Sudeikist, aki egy színes, kapucnis pulcsiban köszönte meg a Golden Globe-szobrát 2021-ben a Zoomon keresztül. Utólag kiderült, hogy ezzel a testvére táncstúdióját, a Forward_Space-t támogatta. „Hiszek abban, hogy amikor az emberek, akikkel törődsz, fantasztikus, érdekes dolgokat csinálnak, akkor támogatnod kell őket” – árulta el Jason, akinek állítólag rengeteg hasonló jellegű kapucnis pulcsija van.