Galéria

8 érdekesség, amit nem tudtál Diana hercegnéről

Forrás: Diana 7 éves volt, amikor szülei házasságtörés miatt elváltak egymástól. Ez a trauma pedig olyan mély nyomott hagyott benne, hogy megfogadta, ő sosem válik majd el. Állítólag, amikor tinédzserként megismerte Károlyt, azt mondta, hogy ő „az egyetlen ember a bolygón, akinek nem szabad elválnia tőlem”. 

Fájdalmakkal teli, zavaros házasságuk 1996-ban ért véget.
Forrás: Rajongott a romantikus regényekért, ezek közül is minden idők egyik legtermékenyebb írónőjeként számon tartott Barbara Cartland könyveit imádta. Sokak szerint ezen történetek erős hatással voltak arra, hogy a walesi hercegné fejében egy egészen más, a valóságtól elrugaszkodott, már-már álomszerű kép alakult ki a szerelemről, ami házasságára is hatással volt. 

Külön érdekesség, hogy Diana apjának második felesége, Raine McCorquodale volt (házassága után Raine Spencer lett), aki nem mellesleg Barbara Cartland írónő egyetlen lánya volt.
Így alakult úgy, hogy Diana egyik nagy kedvence végül a mostoha nagymamája is lett.
Forrás: Imádott táncolni, tiniként még arról álmodozott, hogy balett-táncosnő lesz, ám a maga 178 centiméteres magasságával sajnos túlontúl magas volt ezen vágyaihoz.

„Szeretett táncolni, örökké csak gyakorolt. A balett volt az első szerelme, aztán a sztepptánc, és végülis minden tánc” - mesélte róla édesanyja egykoron.
Forrás: A királyi családban hosszú évszázadok óta bevált hagyomány volt az otthonszülés. Ám amikor Dianára került a sor, hogy királyi örököst szüljön, inkább a kórházi környezetet választotta és londoni St. Mary's kórház Lindo magánszárnyában hozta világra Vilmos herceget, így ő lett az első leendő király, aki kórházban született.
Forrás: Apai részről többek közt II. Károly leszármazottja, de még számos jelentős és neves felmenővel büszkélkedhet.
Azt viszont kevesen tudják, hogy anyai nagyanyja, Ruth Roche, vagy más néven Lady Fermoy hosszú ideig volt Erzsébet anyakirályné (II. Erzsébet édesanyja) udvarhölgye. 

Dianát állítólag figyelmeztette is a házassága előtt: „Drágám, meg kell értened, hogy a humorérzékük és az életmódjuk különbözik, és nem hiszem, hogy ez megfelelne neked”. Sajnos szavai - mint azt már jól tudjuk - nem nagyon hatottak a szerelmes unokára.
Forrás: Mindig figyelt arra, hogy olyan nemes ügyekben kamatoztassa hírnevét és királyi státuszát, minthogy felhívja a figyelmet az AIDS és a HIV megelőzésére. Emellett támogatta a hajléktalanokat és a segített olyan utcán dolgozó nőknek is, akik pénzért a saját testüket árulták. Egyes források szerint Diana egy-kettőnek a keresztnevét is tudta, hideg és esős időben sokszor járta autóval a várost, hogy pénzt adjon ezeknek a nőknek azért, hogy az utca helyett inkább otthon legyenek.
Forrás: Diana egykori séfje, Darren McGrady elárulta, hogy a hercegné szeretett a konyhában enni, miközben kedvesen társalgott az ott tartózkodó személyzettel.
Forrás: És bár imádott enni, állítólag elég rossz szakács volt, sokszor tett be a mikróba nem oda illő dolgokat. Egykori szakácsa szerint egyszer majdnem felgyújtotta a palotát főzés közben. Viszont imádott enni! Kedvenc édessége pedig a a vajas kenyérpuding volt.