Galéria

4 dolog, amit bárcsak tudtam volna az arcápolásról 30 éves korom előtt

Forrás:

Gyakran eshetünk abba a hibába, hogy rengeteg reklámnak köszönhetően szó szerint MINDENT ki akarunk próbálni, ezért az arcápolási rutinunk 35 lépésből áll, de a bőrünk csak egyre rosszabb állapotba kerül... Legyen ehelyett egy fix, néhány lépésből álló rutinod, amihez ne adj hozzá minden egyes nap valami új hatóanyagot. Hidd el, sokszor a kevesebb az több!


Forrás:

Bár azt hihetnénk, hogy annál jobb, minden nagyobb mennyiségben kerülnek fel az arcunkra a beauty termékek (legyen szó szérumról vagy hidratálóról), pedig ez nincs így. Ha túl sok hidratálókrémet használsz, vagyis túl nagy mennyiségben teszed fel a pofidra, az bármilyen vicces is, de felelős lehet a bőröd kiszáradásáért, de a sort még bőven lehetne folytatni. Van egy szuper egyszerű módszer viszont, amivel lazán megjegyezheted, hogy melyik termékből pontosan milyen mennyiségű terméket érdemes használod, ez pedig a következő (a gyümölcsök mérete mutatja, mennyit kell pontosan használni az adott termékből):

Arctisztító – szőlőszem

Szérum – áfonya

Hidratálókrém – málna

Szemkörnyékápoló – gránátalma mag

Fényvédő – Nagyobb méretű eper


Forrás:

Bevallom, hogy sokáig csak random vettem le a drogériák és gyógyszertárak polcairól az arcápolási termékeket, és egyáltalán nem is gondoltam bele, hogy bár maga a termék jól néz ki és a reklámja is szimpatikus, ráadásul jókat ígér, attól még egyáltalán nem biztos, hogy megfelel az én bőrömnek. Ezért mielőtt még bármilyen arcápolási rutint kialakítanál fontos, hogy tisztában légy a saját bőrtípusoddal. Ha például zsíros a bőröd, akkor semmiképpen ne használj gazdag, nehezebb, olajos termékeket, és így tovább...


Forrás:

Talán az egyik legnagyobb „hack”, amit megtanultam az arcápolással kapcsolatban, hogy mennyire hihetetlenül fontos a dupla tisztítás, ráadásul nem csupán este a sminklemosás miatt, hanem reggel is. A fényvédők ugyanis nagyon makacsul megmaradhatnak például a bőrünkön, arról már nem is beszélve, hogy milyen egyszerűen megelőzheted ezzel a kis trükkel a pattanások kialakulását!