Galéria

10 dolog, amit nem tudtál a macskádról: például, hogy egy sorozatgyilkos

Forrás:

Bár az első számú szabály, hogy ha egy ember egy lakatlan szigeten ragad soha, de soha ne igyon tengervizet, a macskák még ebben is felsőbbrendűek, hiszen a veséjük olyan hatékony, hogy ki tudja szűrni a sót. Így ellentétben a gyenge gazdával, ők még egy hajótörést is túlélnének, és vígan lefetyelnék az óceán vizét.


Forrás:

Azt már biztosan észrevetted, hogy a macskád topmodelleket megszégyenítő módon tud vonulni. Az viszont még ennél is lenyűgözőbb, ahogyan ezt kivitelezik. A macskák úgy járnak, hogy a jobb első és hátsó lábukat egyszerre, majd a bal első és hátsó lábukat mozgatják. Tehát egyszerre csak a testük egyik felét mozgatják. Ez a fajta mozgás az állatvilágban csak a tevékre és a zsiráfra jellemző a macskákon kívül.


Forrás:

Nem túlzás, ha a macskád azt gondolja magáról, hogy egy TIGRIS. Annak az aranyos kis házi cicának, akit etetsz, ölelgetsz és imádsz igazából a DNS-ének 95,6%-a megegyezik a tigris DNS-ével.


Forrás: Minden macska orrlenyomata olyan egyedi, mint az ember ujjlenyomata. Ezt jó ha tudod, arra az esetre, ha a kedvenc négylábúd macskaböribe kerülne a tonhalas szendvics eltulajdonításáért.
Forrás: A macskád egy született lúzernek hisz. Azért hoz neked döglött egeret, vagy más állatot, mert azt gondolja rólad, hogy nem vagy képes vadászni magadnak, ezért jobb, ha ő ejti el a vacsorát. Egyébként ez kedves a maga módján.
Forrás: A macskád egy hidegvérű sorozatgyilkos, aki élvezetből öl. Bizony, bármennyire is cuki a cicád, ezt jó, ha tudod róla. A macskák imádnak vadászni, játszadoznak az elfogott zsákmánnyal és amikor megunták a játékot, egyszerűen megölik az áldozatot. Az Egyesült Államokban évente legalább hat-nyolcmilliárd énekesmadarat, és kb. ugyanennyi kisemlőst ölnek meg a macskák. Bármennyire is fáj kimondani, a macskák veszélyesek az élővilágra.
Forrás:

Az Ohio Állami Egyetem kutatói rájöttek, hogy a macskák sok esetben szándékosan betegnek tettetik magukat. Előfordulhat, hogy megtagadják az ételt, furcsán viselkednek, hánynak és mindezt azért, mert valami olyan dolog történt a környezetükben, ami nekik nem tetszett. Például, ha kevesebbet vagy otthon és a macskád így reagál, az egészen egyszerűen azért is lehet, mert fel akarja hívni magára a figyelmet.


Forrás:

Nem túlzás, ha azt mondod, a macskád folyamatosan csak alszik. Ez valóban így van, a macskák átlagosan életük 70%-át átalusszák, ami azt jelenti, hogy egy kilenc éves macska mindössze három évig volt ébren élete során.


Forrás:

A macskák olyanok, mint az esernyők. Persze nem első ránézésre, de ha éppen zuhannak valahonnan, akkor esernyő pózba vágják magukat, így érik el, hogy biztosan négy lábon landoljanak.


Forrás:

Életük felét tisztálkodással töltik. Ha pedig a gazdájukat nyalogatják, az a törődés jele részükről.