Galéria

A sztárok az alábbi 5 dolog alapján időzítik válásuk bejelentését

Forrás: Nick Jonas és Olivia Culpo 2015. június 16-án közölte a hírt szakításukról. Egy nappal később a Us Weekly pedig elárulta Charlize Theron és Sean Penn szakításának okát. A sztárok is tudják, egy másik pár különválásának hírével minimálisra csökkenthetik a figyelmet, amit emiatt kapnának. "Ez azt jelenti, hogy vannak kérdések és válaszok, amelyeket el akarnak hallgatni, hiszen nagy fájdalmat élnek meg és szeretnék a legprivátabb módon megélni a kapcsolat végét."

Sztárpárok, akik így jelentették be a külön válásukat: Diane Kruger és Joshua Jackson július 18-án jelentették be szakításukat, míg Taylor Kinney és Lady Gaga egy nappal később, július 19-én került ezzel a címlapokra. Gwen Stefani és Gavin Rossdale augusztus 3-án erősítette meg a válásukról szóló pletykákat, míg Zayn Malik és Perrie Edwards követték példájukat augusztus 4-én.
Forrás:

A külföldi hetilapok hagyományosan keddenként zárva tartanak, köszönhetően a legtöbb hétfő este megjelenő lapnak. Ez azt jelenti, hogy azok a hírességek, akik ezen a napon jelentik be a válást, sokkal jobban figyelemmel tudják kísérni a róluk szóló híreket.

"Angelina Jolie egy keddi napon szivárogtatta ki a válását Brad Pittel, amikor az összes hetilap bezárt" - mondja egy PR szakértő. "De tudta, hogy a bejelentés hatalmas, és egy egész héten át fogja érdekelni a közvéleményt... ha kedden elhinti a bejelentést, szerdára mindenhol megjelenik – ez a trend a közösségi oldalakon. Ezt követi a 48-72 órás ciklus. A következő héten már a hetilapok is megérkeznek, aztán két héttel később az ügyfél exkluzív interjút ad a válásról, amely szintén terjedni fog és a legnagyobb hírértékű lesz."

A keddi híradások szintén remek alkalmat jelentenek a meghatározott napirenddel rendelkező hírességek számára. "Kikerül egy film? Megjelenik egy album? Van valami, amit felhasználhatunk a magunk javára? Akkor kedd a legjobb nap."

Hírességek, akik kedden jelentették be a szakítást: Angelina Jolie és Brad Pitt, Taylor Swift és Tom Hiddleston, Lady Gaga és Taylor Kinney.


Forrás: A Liev Schreiber és Naomi Watts szakításáról szóló hír szeptember 26-án, hétfőn 19:02-kor érte el a TMZ-t. Mindössze két órával később került adásba Donald Trump és Hillary Clinton első elnökválasztási vitája. Véletlen egybeesés? Valószínűleg nem. "Okos lépés volt, ha minimalizálni akarták a felhajtást" - mondja egy szakértő. "Amikor egy nagy sztori uralja a híreket, az övék kevesebb médiavisszhangot kap." Figyelembe véve, hogy az internet az egész hetet vitadrámával töltötte, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a pár terve bevált.

Hírességek, akik így jelentették be a válást: Pete Wentz és Ashley Simpson.
Forrás: Azt gondolnánk, hogy a munkaszüneti napok remek alkalmat nyújtanak a hírességeknek arra, hogy a válásról szóló bejelentéseik kevesebb figyelmet kapjanak, de nem! Az ünnepnapok nagyon is alkalmasak a feltűnésre, mert sokan unatkoznak, otthon vannak, olvasgatnak. Ki vannak éhezve a pletykára és a történetekre. Több szakértő is úgy véli, hogy ezt azok a sztárpárok csinálják, akik minél szélesebb körben szeretnék eljuttatni a hírt, hogy ők már nem egy pár, nem egy MÁRKA. 

Hírességek, akik munkaszüneti napon jelentették be az elválást: Nick Lachey és Jessica Simpson (2005-ös hálaadás előtti napon), Russell Brand és Katy Perry (2011 szilvesztere előtti napon)
Forrás: Sokan a pénteket a pihenéssel, a kikapcsolódással töltik, így nem csoda, hogy a szakértők általában ezt a napot javasolják a válás bejelentésére. Főleg, ha azt 17 óra után teszik. Azok a sztárok, akik a szakításukat a lehető legdiszkrétebben szeretnék kezelni, mindenképp ezen a napon fogják a nyilvánosság elé tárni. A többségre egyébként jellemző, hogy jó viszonyban váltak el - de persze kivételek bőven akadnak.

Párok, akik pénteken jelentették be a szakításukat: Tom Cruise és Katie Holmes, Demi Lovato és Wilmer Valderrama