Galéria

6 meglepő tünet, ami arra utal, hogy valami nincs rendben a testedben

Forrás:

Miután rengeteget tévéztél vagy ültél a laptop előtt, természetes, ha a szemed egy kissé száraz és piros. Az azonban nem oké, ha szinte állandóan ezt érzed, a gyakori szemszárazság gyulladásra utal.


Forrás:

Azzal minden rendben, ha a hűvösebb évszakok beköszöntével a korábbinál gyakrabban érzed úgy, jó lenne bebújni a takaró alá, de ha állandóan fázol, az a pajzsmirigy alulműködésének egyik fontos tünete lehet.


Forrás:

Teljesen normális, ha a hajkeféden mindig marad egy kis haj fésülködés után. Ha azonban azt veszed észre, hogy hirtelen sokkal több szál jön ki a korábbinál, az bizony vashiány tünete is lehet. Egyél minél több vasban gazdag élelmiszert, olyat mint a tojás, cékla vagy a spenót.


Forrás:

Alapvetően nem olyan nagy baj, ha olykor úgy érzed, a hideg vagy meleg ételekre kissé érzékenyen reagálnak a fogaid, de azért évente legalább egyszer menj el a fogorvosodhoz. Ha pedig azt tapasztalod, hogy állandóan érzékenyek, akkor gondolkodj el azon, nem lehet-e, hogy reflux alakult ki nálad. Ebben az esetben a háziorvos az, akivel először kellene konzultálnod.


Forrás:

Sok vizet inni alapvetően nagyon egészséges, egy felnőtt nőnek átlagosan 2-3 literre van belőle szüksége naponta. Ha úgy érzed, te ennél többet fogyasztasz és állandóan szomjas vagy, az problémát jelezhet, akár a cukorbetegség tünete is lehet. Diabétesz esetén megemelkedik a vérben a glükóz szintje, ami erőteljesebb veseműködést, vizeletürítést és szomjúságot vált ki a testből.