Galéria

5 tipp, hogyan kerülheted el a stresszevést

Forrás:

Figyeld meg, mely helyzetek azok, amik a hűtőnyitogatáshoz, a stresszevéshez vezetnek! Ha sikerül ezeket tudatosítanod magadban, már az is nagyon sokat segíthet abban is, hogy találj egy olyan alternatívát, ami kiváltja az érzelmi evést.


Forrás:

Nagyon sok múlhat azon is, ha megtervezed előre az étkezéseidet időben és tartalmában egyaránt; illetve, ha arra is ügyelsz, hogy milyen típusú rágcsákat, nassolnivalókat tartasz otthon. A gumicukrot és a túrórudit remekül kiválthatod egészséges nasikkal, például olajos magvakkal; persze ebből is csak mértékkel fogyasztva.

 


Forrás: ...hanem az elméd! 

Ha stresszes, feszült vagy, próbálj megállni egy pillanatra, legalább gondolatban. Ha belefél, meditálj egy keveset, vagy menj ki a levegőre és sétálj egyet. Miután kicsit lelazultál, gondold át újra, valóban éhes vagy-e, vagy csak az evéstől remélted a megnyugvást. 


Forrás:

Ne bagatellizáld ezek jelentőségét, ha nem iszol elegendő mennyiségű vizet, akkor a szervezeted az energia tartalékait kezdi el felélni. Nem is csoda, ha ilyenkor sóvárogsz az édességek után.
Az alvással is ugyanez a helyzet, a lecsökkent energiaszintedet próbálod meg kompenzálni az evéssel.


Forrás:

Néha egy rágó, vagy egy csésze tea is elég lehet; eltereli a figyelmedet és kizökkent - még mielőtt a jégkrémes doboz után nyúlnál.