Galéria

James Bond történetének érdekességei

Forrás:

59 év alatt, 7 színésszel 27 filmet forgattak le James Bond témában. A karaktert elsőként (1962-ben) és a legtöbbször Sean Connery formálta meg. 7 filmben játszotta el a titkosügynököt. Roger Moore nevéhez is 7 Bond film köthető.  A legtöbbször James Bondként feltűnő színészek sorában Daniel Craig következik, 5 filmmel. Őt követi Pierce Brosnan 4 filmmel. Timothy Dalton kétszer bújhatott az ügynök bőrébe, míg George Lazenby és David Niven csak egyszer játszották Bond-ot, bár utóbbi inkább csak komédia volt.


Forrás:

A James Bond filmek zenéjének fő motívumát Monty Norman írta és John Berry zenekara játszotta el elsőként. Utóbbi még számtalan Bond film zenei anyagában vett részt, ám az utóbbi időben többen emlékszünk olyan maradandó betétdalokra, mint Adele Skyfall dalára vagy Sam Smith Writing’s On The Wall dalára, amik elnyerték a legjobb filmzenéért járó Oscar szobrocskát is. A legutóbbi film zenéje Billie Eilish nevéhez köthető.


Forrás:

Honnan ered az M elnevezése? A valódi Brit Titkosszolgálat első M16-os szervezetének vezetője Sir Mansfield Smith-Cunning volt, aki a való életben egy M szignót hagyott az aláírt papírokon. Onnantól kezdve, a további vezetők is az M aláírást választották, függetlenül attól, hogy hogyan hívták őket.


Forrás:

Ha olvasta valaki a könyvet, akkor tudhatja, hogy Ian Fleming könyvében Bond a Haditengerészeti Hírszerző Osztály ügynöke volt.   


Forrás:

Nyílván, mindegyik Bond színész élvezhette a fényűzést a forgatások alatt, Daniel Craig viszont élete végéig élvezheti az Aston Martin kényelmét. Micsoda extrák a szerepformálás gázsija mellé.


Forrás:

James Bond igaz kortalan, de mégis kiderül az egyik filmből az életkora. A 2006-os Casino Royale-ban James Bond 47. születésnapját ünneplik.