Galéria

Híres emberek, akik megmutatták nekünk, mit jelent az álcázás mesterének lenni

Forrás: A színésznő ezért a szerepéért az Oscar-díjat is megkapta, ami nem meglepő, hiszen amellett, hogy zseniális alakítást nyújtott, a külsejében is remekül hozta a tragikus sorsú írónőt, Virginia Wolfot. Nicole egyébként számos szerepben volt képes megcsillogtatni ezt a fajta tehetségét, amivel a mai napig az A-listás színésznők egyik legjobbja.
Forrás: A szívbemarkoló történet és Winslet Oscar-t nyert alakítása mellett a színésznő elképesztő, már-már lehengerlő átváltozása is lenyűgözte a világot. Olyan profizmussal sikerült fiatal 30-as nőből idős asszonnyá változnia, hogy még mi sem hittük el, hogy egy és ugyanazon emberről van szó.
Forrás: Hihetetlen, de sokan még a mai napig nem tudják, hogy ő alakította a filmsorozatban Sybill Trelawney-t. Aki elfelejtette volna, ő volt az a furcsa jóslástan tanárnő, nagy szemüveggel és kócos hajjal. Emma márcsak emiatt az egy szerepe miatt is igazi átváltozó művész, aki méltán lehet a fiatal színészgeneráció egyik példaképe.
Forrás: A tragikus életű néhai francia énekesnő szerepére nem volt egyszerű megtalálni a legjobbat. Ám Marion egy pillanatra sem hibázott. Fájdalmasan és megdöbbentően élethű alakítást nyújtott, főleg, hogy valóban Piafként volt a szemünk előtt.
Forrás: A tehetséges színésznő számos szerepben és karakter bőrében megmutatta már, mire képes, de kétség sem fér hozzá, hogy Vörös királynőként egyszerűen hibátlan volt. A nagyfejű, kissé elmebeteg és kapzsi uralkodót állítása szerint nem volt egyszerű eljátszani és több hétre volt szüksége, hogy hitelesen tudja hozni torz karakterét.
Forrás: Minden idők egyik legelgondolkodtatóbb alkotása lett a Felhőatlasz, amibe csak és kizárólag a legnagyobb színészeket gyűjtötték össze. Nem meglepő, ugyanis mindannyian több karakter bőrébe bújtak. Halle Berry ugyan már ekkor is magasan a legjobbak között volt, de ezzel a szereppel az átváltozás mestere címet is kiérdemelte.
Forrás: A Felhőatlasz másik nagy színésze Hugh Grant volt, akit ugyan mindig a jóképű sármőr szerepében szoktunk látni, ezzel mégis feltornázta magát a szakma krémjébe. Hugh öregemberként és barbárként is látható az alkotásban, amiket külön-külön is megdicsértek a kritikusok.