Galéria

Színészek, akik hosszabb ideig is maradhattak volna az A-listás sztárok sorában

Forrás: Ki ne emlékezne a Forrest Gump Dan hadnagyára?! A színész csodálatosan hozta a rá osztott szerepet, ám a 6 Oscar-díjat bezsebelt alkotásban elért sikereit sajnos sose ismételte meg.

A most 68 éves sztárt bár azóta is számos moziban szerepelt, a nézők leginkább mégis a New York-i helyszínelők és a Gyilkos elmék: Túl minden határon című szériából emlékeznek rá.
Forrás: A '80-as évektől kezdve többek közt olyan filmekben szerepelt, mint az Űrgolyhók, a Házinyúlra nem lövünk, a Micsoda csapat!, A szerelem hullámhosszán, az Aludj csak, én álmodom, vagy A függetlenség napja. Egy szó mint száz, imádták karakterét a filmesek, és meg kell hagyni, hogy nagyon jól is hozta a rá osztott szerepeket. Aztán idővel egyre kevesebb nagy feladat találta meg, ő pedig szépen átsorolt a tévék és a kevésbé méltatott filmek világába. Ám úgy tűnik, hogy a most 69 éves színész ez cseppet sem bánja, hiszen ezen a téren is örömmel gyakorolhatja szívének oly kedves hivatását.
Forrás: Az 1986-ban bemutatott Top Gun után két kézzel kapkodtak utána a stúdiók, elég csak belegondolnod abba, hogy az 1995-ben megjelent Mindörökké Batman című filmben rá osztották Bruce Wayne szerepét. Val fürdött a sikerben, ám pár rosszul megválasztott ajánlat elég is volt ahhoz, hogy a '90-es évek végére kicsit ráunjon a szakma. A most 63 éves színész hosszú éveken át rákkal küzdött, szerencsére sikerült legyőznie a gyilkos kórt, az idén bemutatott Top Gun: Maverick című filmmel pedig minden esélye adott ahhoz, hogy újfent visszakerüljön arra a bizonyos A-listára.
Forrás: Az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején ő volt Hollywood egyik legfelkapottabb színésznője. A Beetlejuice - Kísértethistória után olyan alkotásokban láthattuk, mint a Thelma és Louise vagy a Micsoda csapat!. Az 1995-ös A kincses sziget kalózai azonban rossz választásnak bizonyult, mert utána egyre kevesebb nevesebb megkeresését kapott, és sajnos be kellett érnie szerényebb filmszerepekkel. Az idén 67. életévét ünneplő sztár ettől függetlenül jelenleg is három filmen dolgozik egyszerre.
Forrás: Nagyrészt reklámfilmeben szerepelt mielőtt megkapta volna a Karate kölyökben Ali szerepét. A népszerűség pedig innentől fogva borítékolható volt: Koktél, Vissza a jövőbe II., Vissza a jövőbe III., Fogd a nőt és fuss! és Las Vegas, végállomás csak hogy pár emlékezetes alkotást említsünk a karrierjéből. És bár utóbbi miatt még egy Oscar-jelölést is bezsebelt, valami miatt lecsökkent a rá irányuló figyelem. A 60 éves színésznőt így leginkább kisebb szerepekben láthatjuk mostanság.
Forrás: A csaj nem jár egyedül imádnivaló Laney Boggsa előtt sokan azt gondolták, hogy fényes karrier áll, ám sajnos nem így lett. A ma már 44 éves színésznő bár a mai napig is aktívnak mondható, sajnos az 1999-ben jött sikereit azóta sem tudta megismételni.
Forrás: Kár is lenne tagadni, hogy az Aerosmith klipjeivel kezdődött minden! Aztán 1995-ben jött a Spinédzserek és nem is volt kérdés, hogy Hollywood újabb szőke üdvöskére akadt. Az 1997-es Batman és Robin csúfos bukása azonban az ő csillagára is rányomta a bélyegét. A 47 éves sztárt azonban nem kell félteni, és bár a mai napig is szívesen filmezik, drámai tehetségét a színpadon is örömmel mutatja meg a nagyérdemű előtt.
Forrás: Az egykor modellként is dolgozó színésznő olyan romkomokban kápráztatott el minket egykoron, mint a Zöld kártya, az Idétlen időkig, vagy a Négy esküvő és egy temetés. Aztán sajnos elkezdett rosszul válogatni az ajánlatok között, és a visszatérés reményében kiszemelt független filmek se nagyon segítettek neki abban, hogy neve ismét széles körben ismert legyen.

A Netflixen 2021-ben bemutatott, az Egy szobalány vallomása című széria viszont úgy tűnik, hogy ismét jó irányba kezdte el egyengetni a most 65 éves és még mindig hihetetlenül gyönyörű sztár útját.
Forrás: Sokan úgy hitték, hogy Anakin Skywalker karaktere a 2002-es, Star Wars II. rész - A klónok támadása című filmben egy ideális nyitánya lehet egy ígéretes karriernek, ám sajnos tévedtek. A 2005-ben debütáló Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja után ott volt még a Hipervándor vagy a Tökéletes bűnözők, de egyik szerep sem volt elég erős ahhoz, hogy tűzközelben tartsa a színészt. Hayden most 42 éves és bár az Obi-Wan Kenobi sorozatban ismét feltűnt, ez úgy látszik, hogy továbbra is kevésnek bizonyult.
Forrás: A Hulk, a Trója és a München után nem is volt kérdés az, hogy milyen különleges tehetségre akadt a filmszakma. És bár a sztár azóta többek közt nézők millióinak szívébe lopta be magát a 2009-es Az időutazó felesége című filmmel, sajnos nagyon úgy tűnik, hogy kezdeti sikereit már nem tudja megismételni.