Galéria

6 filmjelenet, amit egyetlen egyszer lehetett csak felvenni

Forrás: Míg más, nagyobb költségvetésű filmek CGI-jal oldottak volna meg egy napfogyatkozós filmjelenetet, addig a Nomad című indie alkotásban nem sok lehetőséget hagytak a hibázásra. Az egyik jelenetet ugyanis kizárólag a különleges égi jelenség alatt akarták leforgatni, így 2 perc és 18 másodperc jutott az egészre! Nem volt második lehetőség, csak ez az egy, a végeredmény pedig így extrán különlegesre sikerült. Bár a film még nem jelent meg, már bele lehet nézni ebbe a forgatási pillanatba!
Forrás: Tom Cruise-nak nem volt egyszerű dolga a forgatás alatt, hiszen az egyik legstresszesebb jelenetnél még amiatt is izgulnia kellett, hogy végezzenek a megadott időre. Amikor ugyanis a Burj Khalifát mászta meg, vállalta, hogy tényleg megcsinálja, ám egyetlen egy lehetőségük volt a felvételre. Mindez azért, mert figyelni kellett rá, hogy Tom vérkeringését a hám ne szorítsa el, az IMAX kamerák ne fogyjanak ki filmből, és a helikopterek is csak fél órát lehettek a magasban. Tom viszont megcsinálta!
Forrás: A film egyik jelenetében egy autós ütközést láthatunk, ám ezt se lehetett kétszer leforgatni. Leginkább anyagi okok miatt, ugyanis a film elég kis büdzsével indított, és nem volt pénzük a készítőknek arra, hogy két kocsit is rommá törjenek. Bár a felvétel végül bekerült a filmbe, a koordinátor szerint nem úgy alakultak a dolgok, ahogy tervezték, az autó nem úgy ütközött, ahogy szerették volna, de nem volt más választásuk, ezt kellett felhasználni.
Forrás: A 2002-es horrorfilm elején a teljesen üres Londont láthatjuk, ám ennek felvétele sem volt egyszerű. Összesen négy napjuk volt arra, hogy felvegyék ezeket a jeleneteket, és természetesen nem lehetett egész napra leállítani a forgalmat, ezért Cillian Murphy mindig hajnali 3-4 között sétálgatott a városban, és addig korlátozták a forgalmat. Rengeteg rendőr vett részt a munkálatokban, mert sok ittas bulizó zavarta meg a forgatást, és a dühös sofőrök is kiabáltak a színésszel, ezeket mind ki kellett vágni. Nem véletlen, hogy nagy stressz volt a stáb vállán, de végül sikerült felhasználni a felvételeket.
Forrás: A kórházi robbanást hosszú ideig gyakorolták az éles felvétel előtt, hiszen az épületet tényleg felrobbantották, és ezt nem lehetett kétszer végigcsinálni. Bár sok helyen lehetett olvasni, hogy valami hiba csúszott a számításba, és Heath Ledgernek improvizálnia kellett a jelenetet, ezt többször is cáfolták, ám egy biztos: a színész nagyon jól hozta a karaktert ekkor is. A készítők persze jogosan izgultak, hiszen nem elég, hogy egyetlen lehetőségük volt, még e mellé az is fontos volt, hogy a színész pont tökéletes időben érjen ki az épületből, és véletlenül se essen baja a robbanás során.
Forrás: Emlékszel arra a jelenetre, amikor Steve Carrell mellkasát gyantázzák? Ez önmagában is fergetegesen sikerült, de ami igazán feltette rá a koronát, hogy egyetlen lehetőség volt leforgatni, mert minden IGAZI volt a felvételeken. Steve tényleg bevállalta a fájdalmas procedúrát, a többi színész pedig őszintén röhögőgörcsöt kapott, ami nehezítette ugyan a forgatást, de pont ettől lett fergeteges a végeredmény.