Ezzel a kávéval igazán jól indul minden reggel!
Hozzávalók:1 adag presszókávé
1,5 dl tej
2 evőkanál sóskaramellszirup
Elkészítés:1. A sóskaramella szószt ma már nagyon könnyen beszerezhetjük az élelmiszerboltok polcairól, azonban a saját konyhánkban is elkészíthetjük.
125 g kristálycukrot felfűzünk 6 evőkanál vízzel. Kavargatás nélkül, lassú tűzön a cukor 15 perc alatt karamellizálódik. A karamellt 1,5 deciliter tejszínnel felöntjük, egy kávéskanál tengeri sóval, 1 teáskanál vanília kivonattal ízesítjük. Ez a szitup a hűtőben tárolvan akár 2 hétig is eláll.
2. Lefőzünk egy presszókávét.
3. Felmelegítünk 1,5 dl tejet. Ha van otthon tejhabosítónk, azt is bevethetjük.
4. Egy pohár aljára 3 evőkanálnyi szirupot teszünk, erre jön a kávé, majd a tej. Hidegen és melegen is mennyei!!!
Szerezd be a hozzávalókat most szuper kedvezményekkel a JOY Napok alatt!
8 könyv, ami nem csinál tabut a nőket érintő kérdésekből
Az olvasó nőket a múltban veszélyesnek tartották, éppen ezért volt idő, amikor megtiltották nekik, hogy könyveket vegyenek a kezükbe. Mára viszont fordult a kocka: „Ha a nők abbahagyják az olvasást, a regény is meghal” – jelentette ki Ian McEwan brit szerző. Ráadásul évről évre egyre több olyan kötet jelenik meg, ami súlyos kérdéseket feszeget.