Galéria

3 recept, ahogy még nem ittad a kávét - pedig érdemes kirpóbálnod

Forrás:

Ezzel a kávéval igazán jól indul minden reggel!

Hozzávalók:

1 adag presszókávé

1,5 dl tej

2 evőkanál sóskaramellszirup 

Elkészítés:

1. A sóskaramella szószt ma már nagyon könnyen beszerezhetjük az élelmiszerboltok polcairól, azonban a saját konyhánkban is elkészíthetjük.

125 g kristálycukrot felfűzünk 6 evőkanál vízzel. Kavargatás nélkül, lassú tűzön a cukor 15 perc alatt karamellizálódik. A karamellt 1,5 deciliter tejszínnel felöntjük, egy kávéskanál tengeri sóval, 1 teáskanál vanília kivonattal ízesítjük. Ez a szitup a hűtőben tárolvan akár 2 hétig is eláll. 

2. Lefőzünk egy presszókávét.

3. Felmelegítünk 1,5 dl tejet. Ha van otthon tejhabosítónk, azt is bevethetjük. 

4. Egy pohár aljára 3 evőkanálnyi szirupot teszünk, erre jön a kávé, majd a tej. Hidegen és melegen is mennyei!!!

Szerezd be a hozzávalókat most szuper kedvezményekkel a JOY Napok alatt!


Forrás:

Üde, frissítő, meglepő

Hozzávalók:

1 eszpresszó kávé 

2 evőkanál cukor 

1 dl víz 

1 dl narancslé 

1 darab narancs 

Elkészítés:

1. Egy kis edényben feloldjuk a cukrot a vízben, hagyjuk kihűlni. Majd egy nagyobb pohárba töltjük. 

2. Ezután egy evőkanál hátoldalán belecsurgatva felöntjük a forró kávéval.

3. Ugyan így teszünk a narancslével is.  Így szép rétegeket kapunk. Szétválik a kávé és a narancslé.

4. Egy karika narancsszelettel díszíthetjük.

Szerezd be a hozzávalókat most szuper kedvezményekkel a JOY Napok alatt!


Forrás:

Ezzel a kávékoktéllal minden vendéget leveszünk a lábáról.

Hozzávalók:

50 ml presszókávé

100 ml gin

20 ml Baileys

20 ml kávélikőr

25 ml chai szirup

100 ml tej

Fahéj

Cukor

Elkészítés:

1. Első lépésként fél vízből főyyünk chai teát. Ehhez keverjünk hozzá 400 g világosbarna cukrot, majd óvatosan melegítsük 10 percig, amíg a cukor fel nem oldódik. Használat előtt hagyjuk kihűlni.

2. Főzzünk le egy eszpresszót, és hagyjuk kihűlni.

3. Két martinis pohár szélét kenjünk fel fahéj és cukor keverékével.

4. A gint, a Baileys-t, a kávélikőrt, a fűszerezett szirupot és a tejet jéggel megtöltött shakerbe tesszük, majd összerázzuk és a poharakba szűrjük.

5. Öntsük az eszpresszó felét minden italra, majd tálaláshoz szórjuk meg fahéjjal. Díszíthetjük még csillagánizzsal. 

Szerezd be a hozzávalókat most szuper kedvezményekkel a JOY Napok alatt!