3 recept, ahogy még nem ittad a kávét - pedig érdemes kirpóbálnod
Ezzel a kávéval igazán jól indul minden reggel!
Hozzávalók:1 adag presszókávé
1,5 dl tej
2 evőkanál sóskaramellszirup
Elkészítés:1. A sóskaramella szószt ma már nagyon könnyen beszerezhetjük az élelmiszerboltok polcairól, azonban a saját konyhánkban is elkészíthetjük.
125 g kristálycukrot felfűzünk 6 evőkanál vízzel. Kavargatás nélkül, lassú tűzön a cukor 15 perc alatt karamellizálódik. A karamellt 1,5 deciliter tejszínnel felöntjük, egy kávéskanál tengeri sóval, 1 teáskanál vanília kivonattal ízesítjük. Ez a szitup a hűtőben tárolvan akár 2 hétig is eláll.
2. Lefőzünk egy presszókávét.
3. Felmelegítünk 1,5 dl tejet. Ha van otthon tejhabosítónk, azt is bevethetjük.
4. Egy pohár aljára 3 evőkanálnyi szirupot teszünk, erre jön a kávé, majd a tej. Hidegen és melegen is mennyei!!!
Szerezd be a hozzávalókat most szuper kedvezményekkel a JOY Napok alatt!
Üde, frissítő, meglepő
Hozzávalók:
1 eszpresszó kávé
2 evőkanál cukor
1 dl víz
1 dl narancslé
1 darab narancs
Elkészítés:
1. Egy kis edényben feloldjuk a cukrot a vízben, hagyjuk kihűlni. Majd egy nagyobb pohárba töltjük.
2. Ezután egy evőkanál hátoldalán belecsurgatva felöntjük a forró kávéval.
3. Ugyan így teszünk a narancslével is. Így szép rétegeket kapunk. Szétválik a kávé és a narancslé.
4. Egy karika narancsszelettel díszíthetjük.
Szerezd be a hozzávalókat most szuper kedvezményekkel a JOY Napok alatt!
Ezzel a kávékoktéllal minden vendéget leveszünk a lábáról.
Hozzávalók:50 ml presszókávé
100 ml gin
20 ml Baileys
20 ml kávélikőr
25 ml chai szirup
100 ml tej
Fahéj
Cukor
Elkészítés:1. Első lépésként fél vízből főyyünk chai teát. Ehhez keverjünk hozzá 400 g világosbarna cukrot, majd óvatosan melegítsük 10 percig, amíg a cukor fel nem oldódik. Használat előtt hagyjuk kihűlni.
2. Főzzünk le egy eszpresszót, és hagyjuk kihűlni.
3. Két martinis pohár szélét kenjünk fel fahéj és cukor keverékével.
4. A gint, a Baileys-t, a kávélikőrt, a fűszerezett szirupot és a tejet jéggel megtöltött shakerbe tesszük, majd összerázzuk és a poharakba szűrjük.
5. Öntsük az eszpresszó felét minden italra, majd tálaláshoz szórjuk meg fahéjjal. Díszíthetjük még csillagánizzsal.
Szerezd be a hozzávalókat most szuper kedvezményekkel a JOY Napok alatt!