Galéria

Ritkán látott fotók Diana hercegnéről és sógornőjéről

Forrás:

Dianát és Sarah Fergusont már azelőtt több szál is összekötötte, mielőtt a királyi család tagjaivá váltak volna. Negyedfokú unokatestvérek voltak, a két lány mamája együtt járt iskolába és legjobb barátnők voltak. Diana és Sarah kamaszkorukban barátkoztak össze, de aztán elsodródtak egymás mellől. Viszont rengeteg közös barátjuk és közös hobbijuk volt, így aztán bőven akadt megbeszélnivalójuk, amikor 1981-ben, két héttel a 19 éves Diana és Károly herceg esküvője előtt egy angliai lovaspóló klubban sétálgattak.


Forrás:

Bár Sarah-nak rosszul esett, hogy Diana csak az esküvői szertartásra hívta őt meg, az azt követő fogadásra pedig nem, az évszázad egybekelése után a két barátnő továbbra is hetente egyszer együtt ebédelt, és Sarah gyakran meglátogatta a Buckingham-palotában a barátnőjét, aki nehezen tudott beilleszkedni új szerepébe. És persze továbbra is jártak lovaspóló meccsekre: itt például Károly herceget nézték meg Windsorban.


Forrás:

Úgy tűnik, a páros nem tudta nevetés nélkül végignézni a meccseket: ez még akkor is így volt, amikor a nyolcvanas évek közepén Diana nehéz időkön ment keresztül Károly herceg és Camilla viszonya miatt. Bár a saját házassága reménytelenül megromlott, Dianát ez nem akadályozta meg abban, hogy másokét elősegítse. Összeboronálta barátnőjét Károly öccsével: 1985-ben Sarah Dianának köszönhetően vehetett részt a királynő egyik fogadásán, ahol András herceg mellé ültették. Régi ismerősökként üdvözölhették egymást: gyerekkorukban együtt játszottak, Fergie édesapja ugyanis Fülöp herceg lovaspóló menedzsere volt. Mindenesetre ezalkalommal nem vesztegették az időt: egy év múlva már házasok voltak.


Forrás:

A lovaspóló mellett akadt más közös szenvedélyük is. Diana, Károly, Sarah és András gyakran utazott együtt síelni a svájci Klostersbe. Bár minden évben sok kép készült róluk, ezen az 1987-es felvételen úgy tűnik, hogy a hercegnék szórakoztak jobban. Sarah egyszer azt mondta: senki nem tudta úgy megnevettetni, mint Diana.


Forrás:

A jókedvük a lóversenypályán is töretlen volt, még akkor is, amikor a brit arisztokraták és a királyi család tagjainak köszöntése közben a kalapjukat is óvni kellett a széltől. Az viszont okozott némi feszültséget, hogy a belevaló Sarah jobb volt minden sportban, amit a királyi család szeretett, mint Diana, és sorra nyűgözte le teljesítményével anyósát, apósát, de még sógorát, Károly herceget is, aki azt kívánta: bárcsak felesége is olyan lenne, mint Fergie. A két fiatal, érzékeny, legbelül bizonytalan nő kapcsolatának ez minden bizonnyal nem tett jót.


Forrás:

Diana örök nyomot hagyott a királyi divaton, de Fergie sem akart elmaradni mellőle: nagy rajongója volt az élénk színeknek és az óriási kalapoknak. A nyolcvanas évek fashionistái királyi lázadók is voltak egyben: 1987-ben az Ascoti Derby-n rajtakapták őket, amint együtt nevetgélnek és esernyővel bökdösik a jól öltözött vendégek hátsóját.


Forrás:

A hercegné jellegzetes oldalpillantása a windsori Szent György kápolnánál, a karácsonyi istentisztelet előtt mindent elárul. A két sógornő viszonya azonban nem maradt ilyen felhőtlen: életének utolsó évében Diana szóba sem állt addigra már szintén elvált barátnőjével. Sarah tavaly azt nyilatkozta: Diana amiatt orrolt meg rá, hogy egy kellemetlen eset kapcsán megemlítette őt önéletrajzában, holott korábban ígéretet tett rá, hogy nem fog szerepelni a könyvben. Fergie szeretett volna kibékülni, de hiába írt leveleket és próbált meg mindent: ha egyszer Diana valamit a fejébe vett, nehezen lehetett eltántorítani tőle. Ennek ellenére Sarah bízott benne, hogy ki fognak békülni: “A halála előtti napon felhívta egy barátomat és azt mondta: 'Hol van a Vörös? Beszélni akarok vele.'”