Galéria

7 híres filmbeli jelmez, amit az őket viselő színészek utáltak, mégpedig meghökkentő ok miatt

Forrás: Kit egy interjúban megosztotta, hogy nemcsak látványra volt nagyon nehéz Jon Snow ruhája, hanem sajnos a való életben is. De ez még nem minden! A színész hozzátette, hogy borzasztó szaga volt és szerinte ez a jelmeztervezők műve volt, akik minden évadban egyre nehezebbé és nehezebbé tervezték a ruháját, hogy kellően fitt maradjon.
Forrás: A lenyűgöző Angelina Jolie-t Demónaként látni nem volt egyszerű feladat, legalábbis a sminkesek számára.A sminkes csapat minden nap 2,5 órát töltött azzal, hogy a színésznő pontosan olyan benyomást keltsen, mint a tündérek vezetője. Jolie-nak ezenkívül orr, arccsont és fülprotézise volt, hogy félelmetesnek és idegenszerűnek tűnjön. Fehér agyarakat és lencséket is kellett viselnie. Interjúiban Jolie elárulta, hogy elég nehezek voltak, így a nyaka gyorsan elfáradt. Többször verte be a fejét, de olyan is volt, amikor másokat vert fejbe velük.

Forrás: Anthony Daniels a szeretett, ám idegesítő droidot alakította a franchise minden egyes részében. De az 1977-es Egy új remény című részben a fényes és valódi fémből készült jelmeze egy darabja leszakadt és lábon szúrta. Gondjai ezzel azonban nem értek véget, ugyanis nem tudott leülni a jelmezben, így a felvételek között kitámasztva kellett maradnia. Ráadásul több mint 100 fok volt a tunéziai sivatagban, ahol forgattak. És mivel teljesen el volt takarva, az emberek elfelejtették, hogy élő ember, és kellékként kezelték.
Forrás: A Gyűrűk Ura minden idők egyik legünnepeltebb fantasy eposza, de az elkészítése nem volt mindig varázslatos a színészek számára. Ahhoz, hogy eljátszhassa az éles eszű tündét, Orlando Bloomnak kék színű kontaktlencsét kellett viselnie természetes barna szemén. Az kontaklencse annyira károsította Bloom szemét, hogy csak rövid ideig tudta viselni. Ha figyelmesen nézzük a filmet, gyorsan észre vehetjük, hogy Legolasnak hol kék, hol barna a szeme. Így volt ezzel a Gimlit megformáló színész is, John Rhys-Davies, akinek arcmaszkja annyira irritálta a bőrét, hogy a forgatás végén szó szerint a tűzbe dobta.
Forrás: A címbeli szörnyeteg eljátszásához Goldblum fárasztó napi rutinon ment keresztül, beleértve a teljes gumitest viselését és a nehéz arcprotéziseket. Az egész jelmez felvitele öt órát vett igénybe, de a végtelenül elragadó Goldblum nem panaszkodott. Később azt mondta: „Nem ez a legkényelmesebb jelmez, de azért nem volt rossz. Szórakoztató dolog volt volt légynek lenni.”
Forrás: Ralph Fiennes felejthetetlen módon keltette életre a gonosz Voldemortot a Harry Potter-filmekben. Bár Fiennes imádta magát a szerepet, az ezzel járó jelmezbeli problémákat már kevésbé. Fehér sminket kellett viselnie, szemöldökét latex borítással fedték el és műfogakat húztak a fogaira. Fiennes-nek annyira elege lett ebből, hogy azt mondta egy időben vissza akarta mondani a szerepet, mondván túl sok szenvedéssel jár. Szerencsére nem tette meg!
Forrás: Jennifer Lawrence a kék bőrű alakváltót alakítja mind a négy X-Men filmben. Ám, ez kicsit sem volt olyan egyszerű, mint egy köpeny vagy egy ruha viselése. A folyamat, amíg a testét festékkel és protetikával vonták be, 6 órát vett igénybe. A jelmez pedig meglehetősen korlátozta a színésznőt a mozgásban. Lawrence elmesélte egy interjúban, hogy a fürdőszoba használata kifejezetten feladta neki a leckét, ugyanis képtelen volt leülni a WC ülőkére, így félig állva tudott csak pisilni. Ennek azonban az lett a következménye, hogy egy idő után kellemetlen szagú maradt a jelmez alsó része, hiszen egy kis pisi is jutott oda, ahova nem kellett volna.