Galéria

Ez az oka annak, ha kikopik a szempillád vagy a szemöldököd

Forrás:

stressz összezavarja az anyagcserét és felborítja a szervezet kortizolszintjét. Ennek hatására a hajhagymák leállnak az új hajszálak termelésével. Ugyanez igaz a szemöldökre és szempillákra is. Emellett a gyógyszeres kezelések, hormonális változások, vagy táplálkozási hiányosságok mellékhatása is lehet a szőrszálak elvesztése. Így, ha arra gyanakszol, hogy a stressz okozza nálad a problémát, mindenképp konzultálj egy szakorvossal, aki segíthet a stresszkezelésben. 


Forrás:

Amikor tövestől téped ki a szőrszálakat, azok hosszú idő után tudnak csak újra kinőni. Sőt, valakinek egyáltalán nem is nőnek vissza. Gondolj csak a ’90-es évek szemöldökdivatjára és arra, hogy mennyi nő bánta meg, hogy anno behódolt ennek a trendnek.  

A növekedés elősegítése érdekében azonban nem érdemes ilyen-olyan szérumokat bevetni – állítják egyes szakértők. Ugyanis nincs olyan termék a piacon, amely garantáltan újratermelné a szőrszálakat. Akkor mi lehet a megoldás? Adj neki időt! Várj fél, vagy akár egy évet, mielőtt bármilyen eszközzel hozzányúlnál, hogy legyen ideje visszanőni. És persze reménykedj, hogy vissza is fognak!  

(Ha magadnak szeded, arra is ügyelj, hogy ne nagyítós tükörben tedd, mert ezzel elveszíted a perspektívát, és hajlamosabb leszel túlszedni azt a csipeszeddel.) 


Forrás:

Egyre több arcápolási termék: olaj, szérum, hidratáló és fényvédő krém jelenik meg a piacon. Hogy mi a probléma ezekkel? Hogy eltömítik a szemöldök és a szempillák szőrtüszőjét. Érdemes tehát elkerülni az arcápolási termékeket használatát a szemöldökön és a szempilla tövében. Vagy pedig mielőbb lemosni őket használat után, különben beszivárognak a tüszőkbe, gátolva ezzel a szőr növekedését. 


Forrás:

A pajzsmirigy testünk szinte minden részét szabályozza. Ha a pajzsmirigy alul, vagy túlműködik, az kihat az anyagcserére, ami megzavarhatja a haj-, illetve szőrnövekedést. Ha a pajzsmirigy rendellenességnek egyéb tünetei is vannak - például testsúly-, pulzusszám-, hőháztartásbeli változások, akkor érdemes mielőbb kivizsgáltatnod magad.