Galéria

Ezek a módszerek 5 perc alatt megszüntetik a köhögést

Forrás:

Egy 2019-ben készült tanulmány megállapította, hogy a sós vízzel történő gargarizálás lerövidíti a köhögés időtartamát. Bár kissé gusztustalan megoldás, de hatékonyan pusztítja el a baktériumokat.


Forrás:

Az orröblítés nem túl kellemes módszer, de abban az esetben, ha a köhögést az orrüregben található lerakódások okozzák, azonnali megoldást nyújthat. Langyos vízben oldjunk fel egy kis sót, az oldatot pedig erre a célra kifejlesztett eszköz segítségével tudjuk az orrmelléküregekbe juttatni, a folyadék pedig a másik orrjáraton keresztül távozik.


Forrás:

A gőznek köszönhetően az légutak benedvesednek, ez pedig enyhíti a száraz köhögést. Zárd be a fürdőszoba ajtót és ablakot, így a helyiségben felhalmozódott gőz szinte azonnal kitisztítja a arcüregedet és megszűnik a köhögést okozó inger.


Forrás:

A párásító készüléknek köszönhetően a légutak nem száradnak ki, így megszűnik a száraz köhögés. Különösen hasznos, ha a párásító készüléket éjjelre is bekapcsolod a hálószobában, így alvás közben sem száradnak ki a légutak és nem ébredsz fel az éjjel közepén a köhögésre.


Forrás:

Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de bizony a légzőgyakorlattal szabályozni tudod a köhögési ingert. Tedd a kezed a szádra és nyelj egyet. Ezt követően vegyél egy kis levegőt és fújd ki. Tartsd vissza a lélegzeted 5-10 másodpercig, majd 30 másodpercen keresztül kifújás nélkül kis lélegzetvételek következzenek. Ez nem lesz egyszerű a köhögési inger miatt, de ha sikerült vegyél egy egyenletes, hosszú lélegzetet az orrodon keresztül, majd fújd ki. Ha nem múlt el a köhögés, ismételd meg többször a gyakorlatot.


Forrás:

A gyömbér antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású, segíti az immunrendszert a fertőzések leküzdésében. Főzhetünk belőle teát is, de a leghatékonyabb, ha lereszeljük és citromlével, mézzel összekeverjük. A keveréket naponta több alkalommal fogyaszthatjuk. Szinte azonnal csillapítja a köhögést.