Galéria

6 gyerekkori rajzfilmsorozat, ami sok szempontból meghatározta a jövőt

Forrás: Hihetetlen, de ez az egykor népszerű rajzfilmsorozat az emberiség fejlődését, korszakait és legfontosabb történéseit mutatta be, méghozzá olyan zseniálisan, amivel gyerekek millióit ragasztotta a képernyő elé. Ennek hatására nagyon sok gyerek kezdett érdeklődni a történelem, a biológia és egyéb tantárgyak iránt. Igazi játszva tanulás volt minden egyes rész, amely egyszerre kapcsolta ki és tanította a gyerkőcöket.
Forrás: A Cartoon Networkon futó széria sokak számára lehet most nagy kérdőjel, pedig nagyon is itt a helye. A gyáva, folyton sikoltozó kutyus minden egyes sztorijának ugyanis van egy nagyon fontos mondanivalója: védjük meg a gyengébbeket. Az élet sokszor sodor elénk váratlan, félelmetes vagy éppen borzalmas dolgokat, de akárcsak Bátor, nekünk is szembe kell ezekkel nézni. Erre tanít az ő sztorija is.
Forrás: A valaha volt egyik legnépszerűbb mese alapját a környezetvédelem adta, ami akkoriban még nem kapott olyan nagy figyelmet, mint napjainkban. Kicsit olyan, mintha előre megjósolta volna azt, amiért ma már küzdünk. A hulladékok eldobálása, az állatok védelme és a nagy cégek kizsákmányoló és a környezetet semmibe vevő viselkedése elleni tetteket igyekezett hirdetni, ami igencsak célba ért.
Forrás: Az egyik legjobb és igazi klasszikusnak számító rajzfilmsorozat a legalapvetőbb emberi tulajdonságokat igyekezett megtanítani a gyerekeknek, ami a jövő szempontjából is nagyon fontos. Többek között a jóságot, a segítségnyújtást, a szerénységet, az osztozkodást. Ezzel együtt pedig egy tükröt is akart állítani az emberi természet negatív tulajdonságainak, amelyek sosem fognak jóra vezetni.
Forrás: A Minimaxon futó rajzfilmszéria egyszerűen zseniálisan mutatta be, milyen fantasztikus is a tanulás. Az emberi test, az élővilág tanulmányozása állt a középpontjában, amellyel sok gyereket ösztönzött arra, hogy a tanulást ne büntetésnek, hanem adománynak tekintse.
Forrás: Mindenki Johnny Bravójának meséjét sokan félreértelmezték. Sőt, a legtöbben drukkoltak, hogy végre összejöjjön neki egy randi egy lánnyal. Ám, ha jobban belegondoltok, a szép külső mögött nagy üresség volt. Johnny-t semmi más nem érdekelte, csak a hódítás és saját tükörképe. Vicces, hogy ez a rajzfilmsorozat jósolta meg azt, ami áthatja a közösségi médiát.