Galéria

+4 mondat, aminek nem szabadna elhangoznia egy párkapcsolatban

Forrás:

Ennek a mondatnak számtalan variációja létezik, és bármi is álljon a középpontban, a lényeg, hogy pszichológusok szerint nem szabad folyamatosan felhozni a múltbeli sérelmeket. Mindenki követ el hibákat, amikre akkor és ott érdemes kitérni, megvitatni és lezárni azt. Különben könnyen mérgező kapcsolattá válhat, ha az egyik fél folyton szekálja valamivel a másikat.


Forrás:

A párkapcsolat egyik fontos íratlan szabálya, hogy nem sózzuk be újra a régi sebeket. Ha valaki egyszer beengedsz a bizalmadba, nyíltan mesélsz neki a múltbeli traumáidról, a veled történt dolgokról, ő pedig fegyverként használja mindezt ellened, akkor jobb, ha menekülőre fogod.


Forrás:

Párkapcsolati szakértők szerint be kell tartani az 5:1-es szabályt, hogy jól működjön a kapcsolatod vagy házasságod. Mit jelent ez? Mindössze annyit, hogy egy negatív megnyilvánulás után 5 pozitív kell, hogy következzen. Ha a fenti állításokból minden igaz, akkor sem szabad a másikra rázúdítani egyszerre.


Forrás:

A fenyegetés és az ultimátumok adása nem a legjobb módja annak, hogy megoldjátok a problémákat. Ezzel csak a szőnyeg alá söpritek őket, ahelyett, hogy feltárnátok a mögöttes motivációkat és szándékokat.