Galéria

Sztárok, akik furcsa bőrproblémákkal küzdenek

Forrás:

Bridget Jones, azaz Renée Zellweger arca sokszor kerül a bulvárlapok címoldalára, mert néha még magára sem hasonlít. De a plasztikázás mellett Renée arcán a rosacea is okoz elváltozásokat. A bőrpírt a megfelelő dermokozmetikumokkal lehet ápolni, ha szükség van rá, akkor gyógyszeres kenőcsöket (pl.kortizon) vetnek be ellene. Néha visszahúzódik, néha pedig csak a smink tünteti el.


Forrás:

A Sakáltanya betétdalával elhíresült country énekesnő, LeAnn Rimes pikkelysömörben vagyis psoriasisban szenvedett. A száraz, hámló, viszkető bőrre nem ismert tökéletes gyógymód, mert valószínűleg az immunrendszer helytelen működése okozza. LeAnn fototerápiával, a megfelelő dermokozmetikumokkal és immunterápiával tartja kordában állapotát.


Forrás:

Ewan McGregor színész 2008-ban elárulta, hogy egy rákos anyajegyet kellett eltávolítani az arcáról, aminek nyoma nem múlt el, így csak sminkkel válik láthatatlanná. Persze ez nem akkora gond, a lényeg, hogy a sejtburjánzás máshol nem jött ki.


Forrás:

Cameron Diaz egyik legismertebb bőrproblémás sztár, és ezt nem is tagadta sosem. A gyönyörű színésznő csak a sminknek köszönhette, hogy nem látszottak pattanásai és állandó mitesszerjei. Az eltömődött pórusait sokáig nem tudta megfelelően kezelni, ám az életmódváltás és a helyes étrend végül meghozta az eredményét. Igénybe vett bőrgyógyászati kezeléseket is, szedett speciális gyógyszereket, ám a végső megoldást a clean eating hozta el számára.


Forrás:

Morgan Freeman-nek is az anyajegyes arca a védjegye. A dermatosis papulosa nigra egy olyan bőrbetegség, ami pigment pöttyöket hoz létre. Eltüntetése vagy mérséklése lézerterápiával lehetséges, de mint láthatjuk, van, akinek jól áll!


Forrás:

Seal, a csodás hangú énekes védjegyei az arcán látható kráterek. Ez egy súlyos autoimmun bőrbetegség eredménye nála, ez a discoid lupus. A látvány mellett fájdalmas is tud lenni a hegesedés, így szükség van gyógyszerekre és injekció kúrákra. Ennek ellenére Seal szerelmi élete nagyon is irigylésreméltó.