Galéria

9 különleges hely, ami azonnal ünnepi hangulatba hoz

Forrás:

A karácsonyi készülődés elengedhetetlen része A diótörő című balett, ami idén novembertől égészen január közepéig újra az Operaház színpadán elevenedik meg a szemeink előtt. Csajkovszkij utolsó színpadi műve már az ősbemutatón, 1892-ben is óriási sikert aratott, és persze azóta is teltházas. A Magyar Nemzeti Balett társulat tagjaira a világszerte elismert művész, Wayne Eagling és Solymosi Tamás szabta a koreográfiát. 


Forrás:

Többek között különleges és gyönyörű sütik, kiváló espresso, tradíciók megőrzése és folyamatos megújulás jellemzi a Café Gerbeaud-t, ami az ünnepi időszakban igazi díszbe öltözik. Sőt, az Event Jungle karácsonyi boltja idén is beköltözik a kávéházba, ami csak fokozza a hangulatot. Ha a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt veszed célba, ezt a helyet sem érdemes kihagynod! 


Forrás:

A Budapest Park december 1-jétől kezdve teljesen átalakul: ismét a korizásé és a téli italkülönlegességeké lesz a főszerep. A hangulatról a menő zenei aláfestés és a csodás fények gondoskodnak, így garantáltan téli csodavilágban érezhetitek magatokat a barátaiddal. Randiprogramként is tökéletes választás, hiszen nagyon romantikus, ahogy egymásba kapaszkodva táncoltok a jégen.


Forrás:

A Gödöllőn található Karácsonyház mindössze két hónapra nyitja meg a kapuit, természetesen az ünnepek előtt. Különleges belső térrel, mesevilágot megidéző külső dekorációval, sült gesztenyével, házi rétessel, forralt borral és mézeskalácsos habos kávéval várja az ide látogatókat. Idén új fotóponton, mézikés fotókerettel készíthetsz képet az Instádra, ha pedig a kalligráfust is sikerül elcsípned, egyedi betűkkel díszített gömböt is beszerezhetsz a karácsonyfádra. 


Forrás:

A Gozsdu Udvar idén is látványos és szívmelengető dekorációval várja az ide látogatókat, de ez nem minden! Karácsonyi vásár és számos izgalmas ünnepi program vár december 1-jétől, sőt a rászoruló gyerekekről sem feledkeznek meg, akiknek adománygyűjtést szerveznek. Hanuka alkalmából gyertyagyújtáson is részt vehetsz december 18 és 22 között, ahol ingyen forraltborral és fánkkal, valamint élőzenével várnak.


Forrás:

A Budapesttől néhány kilométerre található Szentendrére az ünnepi időszakban is érdemes ellátogatni, ugyanis számos programmal vár. Nemcsak az adventi vásár kézműves termékeit csodálhatod meg ilyenkor, de jótékonysági Mikulásfutásban is részt vehetsz, sőt, séta közben megkeresheted az ablakokban Világító adventi kalendárium egy-egy számát, amiből a karácsonyhoz közeledve egyre több világít ki.


Forrás:

Ahogy már megszokhattad évről évre, idén is gyönyörű karácsonyi varázsvilág vár a Vintage Gardenben, ahol nemcsak a test, de a lélek is jóllakik. Tökéletes program lehet számodra egy itt eltöltött vacsora, ha nem vágysz a nyüzsgő karácsonyi vásárok forgatagába. Az étterem mellett található kis cukrászdába, a The Sweetbe is érdemes betérni, ha arra jársz, hiszen itt kézzel készült karácsonyi finomságokat is találsz, amik ajándéknak sem utolsók.