Galéria

Ismerd meg Porchey-t! A férfit, akihez II. Erzsébet királynő annyira ragaszkodott!

Forrás: Porchey a második világháború alatt a Horse Guards tagjaként szolgált, majd hazatérve többször is elkísérte az akkor még hercegnő Erzsébetet különféle. Barátságuk pedig olyan szoros volt, hogy volt olyan, hogy hetente háromszor is beszéltek telefonon.
Forrás: Porchey 1956-ban feleségül vette a wyomingi származású Jean Margaret Wallopot, két fiuk és egy lányuk született. II. Erzsébet királynő egyébként annyira összebarátkozott Jeannel, hogy még annak családját is meglátogatta az Egyesült Államokban. Ennek fényében kicsit sem meglepő az, hogy így királynő lett a keresztanyja a házaspár legidősebb fiának, George-nak (teljes nevén: George Reginald Oliver Molyneux Herbert, Carnarvon 8. grófja).
Forrás:

A királynőről mindenki tudja, hogy rajongott a lovakért és ő maga is a előszeretettel ült lóhátra a szabadidejében. Az 1960-as évek végén Porchey segített neki abban, hogy a palota lovai még eredményesebbek legyenek, ezután 1970-ben Erzsébet a versenymenedzserének nevezte ki őt. 

Igaz az, hogy 1967-ben Normandiába utaztak együtt, ahogy az A korona 3. évadának 5. részében is látható, de nem volt köztük romantikus kapcsolat, már csak azért sem, mert Porchey felesége is velük volt. Fontos kiemelnünk azt is, hogy ők ketten azonban nem jártak együtt Amerikában 1968-ban, ez csak a széria íróinak fantáziájából pattant ki.


Forrás: A történészek úgy gondolják, hogy a királynő és gyerekkori barátja között sosem volt romantikus kapcsolat. Továbbá a királyi család történetírói is hasonló véleményen vannak. Robert Lacey szerint Porchey egy „érzékeny, csendes ember volt, aki osztozott a királynővel a lovak iránti szenvedélyében”, és szimplán csak „egy hullámhosszon volt” a királynővel. Véleményét pedig Sally Bedell Smith is osztja, aki szerint „Régi barátokként jellemezném őket, akiket nagyon mély kötelék fűzött a lovak, a lótenyésztés és a lóversenyzés iránti kölcsönös szeretethez. Rendkívül szerették egymást, de nincs okom azt gondolni, hogy ez tovább ment volna.”

Mellettük pedig Porchey fia, George is megszólalt a pletykákkal kapcsolatban. A néha gróf első fia is úgy gondolja, hogy édesapját és keresztanyját a közös hobbi kötötte össze, illetve az, hogy ugyanabból a generációból származtak.

És bár semmi sem utal arra, hogy kettejük között bármilyen testi kapcsolat is létrejött volna, ennek ellenére sokan a mai napig úgy gondolják, hogy plátói szinten valami mégis volt és ez Fülöpöt okkal zavarta. A csendes és megbízható barát jelenléte és személye pedig élete végéig fontos szerepet töltött be II. Erzsébet királynő életében.