Galéria

Nem szokványos sportágak gyerekeknek

Forrás:

Lehet, többen is találkoztatok ezzel a sportággal az iskolai évek alatt; volt ugyanis egy hullám, amikor iskolák kaptak ütőket, labdát, így igyekezték népszerűsíteni a floorballt.
Fiatal sportág, itthon 1989-ben alapították meg a Magyar Floorball Szövetséget. Kevés felszerelés szükséges hozzá, így nem olyan költséges szabadidős tevékenység.

A játékot a jégkoronghoz hasonlóan ütővel és egy lukacsos műanyag labdával játsszák. Télen beltéri, nyáron szabadtéri sport. Akár már első osztályos kortól, 6-7 évesen is el lehet kezdeni floorballozni.


Forrás:

A Magyar Sportlövők Szövetsége körülbelül 4500 igazolt versenyzőt számlál. Igaly Diána 2004-ben méltán emelte a magyar sport kiválóságai közé e sportágat, olimpiai győzelmével.

Könnyű ruházat, kezdetben egy egyesületi fegyver kell, és mehet a gyakorlás, mely elsősorban a 10 éven felüliekre vonatkozik. E sport komoly fizikai megterhelést jelent bizonyos izomcsoportokra nézve. Leginkább azokra, melyek a fegyvert tartják. Azon fiataloknak jvasolt, akik képesek uralni a testüket, higgadtak és jó a monotónia tűrésük.


Forrás:

Az előző sporttól eltérően, a gumiasztal azok sportja, akik szeretik a dinamikát. A Magyar Tornaszövetség égisze alatt működő sport nagyon fiatal hazánkban, de Európa- és világversenyekre is jutnak már el versenyzőink. Igen, ez a sport csak trambulin asztallal működik, tehát csak a budapestiek, a dunaújvárosiak, a veszprémiek és a nyíregyháziak érhetik el pillanatnyilag e sportágat.


Forrás:

Ruganyosság, hajlékonyság, erő és esztétikai érzék. Ezek mindenképp kellenek a rúdfitneszhez, ami nem összetévesztendő a rúdtánccal. Látványos erő- és ügyességi elemeket gyakorolnak be a sportolok, melyek akrobatikai készséget is elvárnak végrehajtójától.


Forrás:

A falmászást érdemes a nagyobb gyerekeknél kezdeni. A koordináció, a testtudat, a kellő fittség, mind-mind előny. Nem veszélytelen sport, ezért is fontos az életkori megkötés. A falmászás minden izmot megmozgat, mondhatni hiánytalanul. Garantált az első edzések után az izomláz a kisujj hajlító izmaitól, a nagy farizomig.  


Forrás:

Az íj a régmúlt idők harci fegyvere volt, ma már, mint sporteszköz található meg. Ez az összpontosítást igénylő sport bizony költséges; egy komoly íj sokba kerül. A sportág azoknak ajánlott, akik a technikai felkészülés mellet a mentális terhelést és a monotóniát is bírják.  Az íjászat alsó korhatára 9 év körülre tehető, míg felső korhatára nincs: egyetlen magyar bajnokunk Nagy Béla, aki 1980-ban ötödik helyezést ért el a moszkvai olimpián, még ma is aktív, 70 év fölött.


Forrás:

 

A szinkronúszás rendkívül látványos a néző számára, ám a sportolónak igazán összetett és nehéz sport. Nem elég, hogy remek úszónak kell lenni, de az akrobatikai elemek végrehajtásában is jártasnak kell lenni. A víz felett végrehajtott figurákhoz, ugrásokhoz, a víz alatti lányoknak, társuk megtartásához erősnek is kell lenniük.
A hangszórókkal ellátott medencében páros és csapat gyakorlatot lehet bemutatni. Az edzések szárazföldi erőnléti edzésekből és valós, vízben végzett gyakorlásból állnak. A Magyar Szinkronúszó Szövetség 1500 igazolt versenyzőt számlál. A legideálisabb, ha egy gyermek 6 és 10 éves kora között kezd el megismerkedni a sportággal.