Galéria

6 dolog az otthonodban, ami észrevétlenül szorongást okoz

Forrás:

Szabályozatlan szobahőmérséklet

Ha túl meleg vagy túl hideg van az otthonodban, az kihat a mentális egészségedre. Szélsőséges hőmérsékletben motiválatlan, erőtlen és agresszív lehetsz. A legideálisabb, ha mindig odafigyelsz arra, hogy a hőmérő 18 és 25 fok közötti értéket mutasson.


Forrás:

Az ébresztő hangjára kelni

Ha egy hirtelen felcsendülő, élesebb hangra ébredsz reggel, akkor a tested rémületében azonnal nagy adag adrenalit kezd termelni. Ha ez mindennap így történik, megnő a szervezeted általános stressz-szintje. Persze nem árt reggel időben felébredni, hiszen késni senki nem szeret, ezért a legjobb az lenne, időzíthető, fénnyel működő ébresztőórára kelnél. Ennek a hangja finom, a fénye pedig a reggeli világosságot imitálja.


Forrás:

Mérleg a fürdőszobában

A legtöbben sokat aggodalmaskodnak a testsúlyuk miatt, ha te is ilyen vagy, semmiképp ne tarts a fürdőszobában mérleget, pláne ne látható helyen. Könnyen megtörténhet ugyanis, hogy rászoksz a reggeli mérlegelésre, amivel sok feszültséget okozhatsz magadnak teljesen feleslegesen.


Forrás:

Kisállat az ágyban

Sokan esküsznek a kisállattal, kutyával és cicával való alvásra, azonban nem biztos, hogy ez tényleg használ. Sok esetben ez a szoros együttlét allergia kialakulásához vezethet, illetve mivel az állatok másképpen pihennek és alszanak, előfordulhat, hogy a puha kis barátod zavar az alvásodban. A rossz alvás pedig megemeli a stressz-szintet.


Forrás:

Egy helyen minden emlék

Minden emléktárgyat, családi fotót és hasonlókat egy helyre pakoltál? Nem volt jó ötlet, mivel ezzel nagyon könnyen túlterhelheted magad lelkileg. Egy ilyen „kegyhely” közelében nehéz koncentrálni, komoly stresszt okozhat. Inkább szórj el egy-egy képet bekeretezve minden szobában.


Forrás:

Esti tévézés

Úgy érezheted, este, a tévé előtt ülve könnyebb kipihenni a nap fáradalmait, pedig nagyobbat nem is tévedhetnél. A show-műsorok, a hírek, a thrillerek és hasonlók például extrém módon megemelik az ember stresszérzetét. Egy hosszú nap végén inkább vegyél egy forró fürdőt, esetleg olvass könyvet.