Galéria

7 emlékezetes LMBTQ+ pár a vásznon, akik elrabolták a szívünket

Forrás: Az 1950-es években játszódó Carol című film két szerelmes nőről szól. Ők ketten váratlanul kezdenek vonzódni egymáshoz, és Therese mindennek ellenére nem is akar ellenállni a viszonynak. A film annak a korszaknak a homofóbiáját ragadja meg, amikor még két nő nem élhetett együtt és nem táplálhattak ilyen érzéseket egymás iránt. Ők azonban nem törődtek a társadalommal és egymást választották.
Forrás: A sorozat már az első részben tudatta a nézőkkel, hogy Ross volt felesége leszbikus. Az a tény, hogy a műsorban volt egy leszbikus pár, nagy dolog volt, tekintve, hogy 1994-ben kezdték sugározni. Carol és Susan végül összeházasodtak, és azon dolgoztak, hogy Rosst, aki Carol gyermekének apja volt, nagyjából bevonják a családi életükbe. Míg egyesek úgy érezték, hogy a pár a karakterek homofób vicceinek célpontja lett, a Carolt alakító színésznő azt mondta, hogy a sorozat célja valójában az volt, hogy kigúnyolja azokat, akik ellenzik a meleg kapcsolatokat.
Forrás: Holt kapitány és férje, Kevin bebizonyították, hogy a Brooklyn Nine-Nine című sitcom egyik legkitartóbb kapcsolata mindenképp az övék, hiszen nagyon szeretik egymást. Ez a két karakter olyan, mint a borsó meg a héja. Vidámak, szeretik egymás humorát és mindenben támogatják a másikat.
Forrás: A film okkal az egyik leghíresebb LMBTQ+ alkotás. Jack és Ennis tragikus és bonyolult szerelmi története sokak szívét megérintette. Lehet, hogy nem zárult pozitívan, de egyike volt azon kevés 2000-es évek közepén készült filmeknek, amelyek egy meleg pár köré épültek.
Forrás: Kapcsolatuk talán soha nem vált volna valóra, ha a rajongók nem támogatják őket ennyire. Nem sok tiniműsorban volt leszbikus vagy biszexuális női karakter, ezért volt fontos, hogy a rajongók ezt is megkapják a Glee sorozatán keresztül. Szerencsére az írók úgy döntöttek, hogy a karakterek összetartoznak, és bár sok kihíváson, sőt szakításon is keresztül mentek, mégis örök hűséget fogadtak egymásnak.
Forrás: Ez a pár a rajongók kedvence az egész műsorból. A két férfi sok mindenen ment keresztül a kapcsolatuk során, és jó néhányszor szakítottak. A nehézségeik ellenére viszont bebizonyították a rajongóknak, hogy szerelmük mindennél erősebb, és boldog véget érthet egy meleg pár története is.
Forrás: A Buffy, a vámpírok réme című sorozatnak hatalmas LMBTQ+ követőtábora volt, Sarah Michelle Gellar karaktere, Buffy Summers pedig a közösség megbecsült ikonjává vált. 2001-ben még tabunak számított egy azonos nemű pár megjelenítése a képernyőn, de Buffy nem hagyta cserben LMBTQ+ rajongóit, és az egyik főszereplőt, Willow-t egy másik lánnyal, Tarával hozta össze.