Galéria

13 dolog, amit a mentálisan erős nők nem csinálnak

Forrás:

Csábító, hogy ezt tedd, akár egy ismerős nyaralási fotóit nézegeted az Instagramon, akár a barátnőd dicsekvését hallgatod a fizetésemeléséről. De minden perc, amit azzal töltesz, hogy mások életéhez hasonlítgasd a sajátodat, 60 másodperccel egyenlő, amikor nem a céljaidra koncentrálsz.


Forrás:

A maximalizmus kegyetlenül ironikus dolog: olyan fokú stresszt élsz át ugyanis miatta, hogy a görcsösség miatt nem fogsz tudni jól teljesíteni. Addig rendben van, hogy magasak az elvárásaid saját magaddal szemben, de ne tedd lehetetlenül magasra a lécet.


Forrás:

A pókerarcnak is megvan a maga szerepe – megmutatja az embereknek, hogy komolyan gondolod a dolgokat. De ha segítséget kérsz, ha elismered a hibáidat, és belátod, hogy nem tudod mindenre a választ, az nem a gyengeség jele.


Forrás:

Az agyad újra meg újra megpróbál meggyőzni, hogy nem vagy elég jó, nem vagy elég okos, nem vagy rá képes. De ne higgy el mindent, amit gondolsz. Az agyad alábecsül téged.


Forrás:

Értékes időt és mentális energiát vesztegetsz el azzal, ha folyton ugyanazokon a dolgokon rágódsz és mindig azon aggódsz, hogy mi alakulhat rosszul. Ez a lelkiállapotodra is rossz hatással lesz. Koncentrálj inkább a problémamegoldásra és a hatékony cselekvésre, ahelyett, hogy folyton őrlődsz és mindent túlgondolsz.


Forrás:

Akár vezető pozícióba léptetnének elő, akár egy kellemetlen beszélgetés áll előtted egy barátoddal - ha elkerülöd a kemény kihívásokat, akkor egy helyben fogsz toporogni. Kis lépésenként nézz szembe a félelmeddel, így szépen növekszik majd az önbizalmad.


Forrás:

A lányokat általában kiskoruktól arra tanítják, hogy legyenek udvariasak és illedelmesek. De a világot a szabályszegők változtatják meg.


Forrás:

Csábító lehet, hogy azzal javíts a saját helyzeteden, hogy mások hibáira mutatsz rá. De a vérbeli szurkolók azok, akik igazán sikeresek az életben.


Forrás:

Ha hagyod, más emberek korlátozhatják a lehetőségeit, például azt mondják, hogy soha nem vitted semmire, vagy elutasítják, ha előléptetést kérsz. Higgy magadban, és ne engedd, hogy a kritika vagy az elutasítás megállíthasson.


Forrás:

Természetesen fontos, hogy vállald a felelősséget, ha hibát követsz el, de a mérgező önostorozás többet árt, mint használ. Sokkal eredményesebb, ha azt mondod: “rossz döntést hoztam”, mintha azt gondolnád: “rossz ember vagyok”.


Forrás:

Tanulmányok igazolják, hogy a nők jóval kevesebbet jutnak szóhoz a férfiaknál, akár üzleti megbeszélésekről, akár társas összejövetelekről van szó. Tehát beszélj, és találd meg a saját hangod, hogy meg is hallják, amit mondasz.

 


Forrás:

Ahogy egyre érettebb leszel, változik a személyiséged, változnak a prioritásaid és az értékeid – és velük változol te is. Akár pályát módosítasz negyvenévesen, akár a spiritualitás felé fordulsz hatvanévesen, önmagad újra kitalálása a személyes fejlődésed kulcsa.


Forrás:

A nők félnek attól, hogy túl arrogánsnak vagy céltudatosnak tűnnek. Még ha meg is dícsérik őket, hajlamosak arra, hogy a sikert más számlájára írják, vagy azonnal viszonozzák a bókot. Gyakorold, hogy egyszerű köszönömmel válaszolsz, és elismered a saját eredményeidet.Forrás: Psychology Today