Galéria

Gazdaságos karácsonyi menü

Forrás: Hozzávalók:

Tészta
- 30 dkg búzaliszt
- 15 dkg hideg vaj
- 1 db tojás
- 1 evőkanál hideg víz

Töltelék
- 25 dkg karfiol (nettó)
- 30 dkg pulykacomb
- 15 dkg kolozsvári füstölt szalonna
- 300 ml tejszín
- 20 dkg reszelt trappista vagy edam sajt
- 3 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- 1 teáskanál vegeta

A forma kikenéséhez
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt

Elkészítés itt.
Forrás: Hozzávalók:

- 0,5 liter fehérbor (muskotály, édes)
- 0,5 liter víz
- 1 db egész fahéj rúd
- 10 db egész szegfűszeg
- 3 db tojássárgája
- 4-6 evőkanál porcukor
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 evőkanál vanília aroma
- Habgaluska:3 db tojásfehérje
- 3-5 evőkanál porcukor

Tálaláshoz:ízlés szerint mazsola

Elkészítés itt.
Forrás: Hozzávalók:

- 450 g pulykamellfilé
- só, bors - fekete (tört)
- 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 100 g búzaliszt (BL55)
- 100 g zsemlemorzsa
- 50 g dió (darált)
- 100 g datolya (aszalt, magozott)
- 100 g szilva (aszalt, magzott)
- 100 g sárgabarack (aszalt)
- 1 L étolaj

Elkészítés itt.
Forrás: Hozzávalók:
Az alaphoz
- 6 db kifli
- 5 evőkanál sárgabarack dzsem

A tejes részhez
- 700 ml 2,8%-os tej
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja

A tojássárgás részhez
- 5 db tojássárgája
- 30 g porcukor

Az almához
- 600 g alma
- 30 g kristálycukor
- 0.5 db narancs leve
- 1 késhegynyi fahéj (őrölt)

A habhoz
- 70 g kristálycukor
- 5 db tojásfehérje

Elkészítés itt.