Galéria

További 4 ok a fejfájásra!

Forrás:

Az őszi szorongás a SAD (szezonális affektív zavar) egyik formája, amely az évszakok változásához köthető. Ilyenkor sokan élhetnek meg erősebb szorongásos tüneteket, ennek oka valószínűleg a kevesebb napfény, illetve az érzés, hogy közeledik az év vége és talán nem értük el minden célunkat, amit idén szerettünk volna. Ha úgy érzed, emiatt fájhat gyakran a fejed, szedj D-vitamint, elalváshoz esetleg melatonint és sétálj annyit az őszi napsütésben, amennyit csak lehet.


Forrás:

Ha kihagysz egy étkezést, vagy egyáltalán nem is eszel semmit hosszú órákon keresztül, a vércukorszinted drasztikusan lecsökkenhet. A szervezeted erre válaszul olyan hormonokat bocsájt ki, amik azt üzenik az agynak, éhes vagy. Ezek a hormonok összehúzzák az ereket a testedben, ez pedig fejfájást okozhat, rosszabb esetben akár migrént is. Ezt a típusú fájdalmat könnyen elkerülheted azzal, ha ügyelsz arra, hogy a vércukrod mindig stabil legyen. Néhány óránként egyél pár falatot, a főétkezéseket sose hagyd ki.


Forrás:

A hideg időjárás hatására csökkenhet a légnyomás, ami könnyen fül vagy arcüreg fájdalmat okozhat. Amennyiben a levegő nem csupán hideg, de száraz is, kiszáríthatja az úgynevezett sinus membránokat, így okozva erős fejfájást vagy súlyosbítva a migrént. A fejfájásnak ezt a típusát úgy előzheted meg a legkönnyebben, ha mindig ügyelsz a megfelelő folyadékfogyasztásra, a stressz-szintedre, illetve pihensz eleget.


Forrás:

Hétfőtől péntekig jól érzed magad, de szombaton reggel érthetetlenül heves fejfájásra ébredsz? Ennek az lehet az oka, hogy a hét során felhalmozott feszültség alábbhagy, a stresszhormonok szintje csökken. Mindez az úgynevezett neurotranszmitterek gyors felszabadulásához vezet, amik impulzusokat küldenek az erekbe, így elrendelve, hogy azok összehúzódjanak, majd kitáguljanak. Ez a folyamat okoz fejfájást. Ha ezt szeretnéd elkerülni, a legjobb, amit tehetsz, hogy annak ellenére sem alszol 8 óránál többet, hogy ilyenkor megtehetnéd.