Galéria

5 hasznos tipp a kütyüzés okozta fájdalmak ellen

Forrás:

Persze mondani mindig könnyebb, mint csinálni. Viszont, ha sikerül, hálás leszel magadnak. Segíthet, ha esetleg beállítasz a telefonodon, vagy az okosórádon egy emlékeztetőt: ami, ha jelez, tudni fogod, hogy most azonnal félre kell tenned a kütyüidet egy időre. Az emberek többsége nincs is tudatában annak, hogy mennyi időt tölt a telefonja – sokszor céltalan – nyomkodásával.


Forrás:

Az ülőmunka közben lehetőleg óránként tartsunk szünetet, álljunk fel, nyújtózzunk, lépegessünk és végezzünk néhány egyszerű gyakorlatot, amivel átmozgathatjuk a nyakukat. Például fordítsuk a fejünket jobbra-balra; billentsük oldalra szintén többször. Az összekulcsolt kezünket a tarkónkra téve adjunk ellenállást, közben nyomjuk hátra a fejünket; homlokunkat kezünkkel megtámasztva pedig nyomjuk előre a fejünket.

 


Forrás:

Érdemes erre is tudatosan figyelni; bár lehet, hogy elsőre kicsit furcsának tűnhet. Főleg a szabadiős kütyüzések közepette vagyunk hajlamosak erről teljesen megfeledkezni.


Forrás:

A kevés folyadékbevitel a gerinc állapotán is sokat ronthat. Úgyhogy ezért is érdemes fokozottan odafigyelned arra, hogy elegendő mennyiségű vizet igyál meg naponta.


Forrás:

A mobil eszközök, a számítógép  használata közben próbáld meg időről időre csekkolni a nyakad és a vállad aktuális helyzetét. A figyelem kulcsfontosságú a nyakfájdalom megelőzésében.