Galéria

Párok elmesélték, milyen valójában egy (majdnem) szexmentes kapcsolatban élni

Forrás: "Az esküvőnk után jöttem rá, hogy aszexuális vagyok. Nem számítottunk erre, de szeretjük egymást és együtt akarunk maradni; egymás legjobb barátai vagyunk! Sok más dolgot csinálunk a fizikai együttlét helyett. Azonban mivel a párom nem aszexuális, ez azt jelenti, hogy kompromisszumot kell kötnünk. Őszintén kommunikálunk egymással és igyekszünk a másik boldogságára figyelni. Nem is tudnám elképzelni, hogy valaki mással legyek!"
Forrás: "A férjemmel 12 éve vagyunk együtt. Nem sokat szexelünk (főleg az alacsony libidóm miatt - kösz PCOS). De őszintén mondom, hogy boldogok vagyunk. Inkább ölelkezünk és elalszunk, ahelyett, hogy kényszerítenénk magunkat az együttlétre."
Forrás: "A kapcsolatunk elején a férjemmel folyton szexeltünk. 10 évvel később a dolgok megváltoztak. Hálisten, hogy a párom megértő típus. Ha nem vagyok hangulatban, a férjem megelégszik egy jó hátmasszírozással, aminek boldogan eleget is teszek. Most 18 hetes kismama vagyok, a hasam amúgy is útban van. Az ölelés és az összebújás kiváltja a szexet."
Forrás: "Amikor a feleségemmel összejöttünk, sokat szexeltünk. Aztán idővel egyre kevesebb lett. Most már évek teltek el anélkül, hogy összebújtunk volna. És tudjátok mit? A kapcsolatunk ugyanolyan erős, talán még erősebb! Beszélgettünk sokat erről, és mindketten rájöttünk, hogy a szex nem fontos. Szerelmesek vagyunk, elköteleződtünk egymás mellett, ő az egyetlen, akivel lenni akarok. Hamarosan a 10. házassági évfordulónk jön. Neki megvannak a saját kis játékszerei, én a zuhany alatt nyúlok magamhoz, jó ez így nekünk. Nem kell a szex az egészséges, szerető kapcsolatba."
Forrás: "A kapcsolatunk jól indult szexuálisan. Aktívak voltunk. Nyolc hónappal később a barátommal aztán a hormonális fogamzásgátló mellett döntöttünk, azóta is szedem. És azóta megváltozott a libidóm, a szexuális életünk pedig nagyon lecsökkent..."
Forrás:

"Én egy nagyon kívánós személy vagyok egy aszexuális partnerrel, már négy éve. Őszintén? Sok maszturbálással [lehet kibírni]. De nagyon szeretem őt, és a világért sem cserélném el!"


Forrás: "A barátnőm azt mondja, hogy túl gyakran akarok vele szexelni, ami miatt neki elszáll a hangulata, mert nem akar minden nap összebújni. Azt mondta, neki elég az a pár alkalom hetente (azóta is számolom, átlagosan 27 naponta vagyunk együtt...). Amikor közöltem vele, hogy évek óta nem voltunk együtt heti kettőször sem, rögtön alacsony libidófokozatra váltott, és kiakadt, hogy én ezt számoltam..."