Galéria

Ezekkel a trükkökkel leszámolhatsz a képernyőmigrénnel

Forrás:

Kutatások szerint a kékfény bizony nem kicsit fokozhatja a migrénes fájdalmat. Ez azt is jelenti, hogy ha migrénes tüneteket tapasztalsz, akkor a számítógép, a telefon vagy bármilyen más, kékfényt kibocsátó eszköz bámulása még rosszabb, még súlyosabb tüneteket fog eredményezni. Az egyik legjobb módszer, ha beszerzel egy kékfény szűrő szemüveget, amely kiszűri a fény bizonyos hullámhosszúságú tartományait, amelyek hozzájárulnak a szem megerőltetéséhez.

Ha viszont nem akarsz beújítani egy szemüveget, akkor van más megoldás is a kékfény kiszűrésére: állítsd a telefonodat Night Shift üzemmódba, amely a kijelzőt úgy módosítja, hogy az a melegebb tónusokat használja és kevesebb kékfényt sugározzon.


Forrás:

Az egyik leghasznosabb dolog, amit az otthonodban tehetsz, és amivel felveheted a harcot a képernyőmigrénnel, az az, hogy picit alakítasz az erős felülvilágításon. Itt különösen a fluoreszkáló lámpákra gondolunk, amelyek jellemzően túl fényesek és durvák, és nem kicsit súlyosbíthatják a fejfájást. De akkor milyen lámpát válasszunk? Az izzólámpák jobb választásnak bizonyulnak, mint a fénycsövek és a LED-izzók, a meleg és/vagy sárgás fények pedig egyértelműen kellemesebb hatást keltenek a szemnek, mint a hidegebb tónusúak (fehér vagy kék). Ezen kívül tompíthatjuk is a fényeket vagy használhatunk asztali lámpát a durva mennyezeti világítás helyett.


Forrás:

Ha időközönként szünetet tartasz a folyamatos képernyő bámulásban, azzal sokat segíthetsz a migréneden, ugyanis a szemednek igenis szüksége van a pihenésre! Körülbelül 45 percenként tarts 5 perc szünetet, amikor nem nézel tényleg semmilyen képernyőt! Ha pedig már amúgy is képernyő-stoppon vagy, fontos, hogy kinyújtsd a nyakadat és a vállad feszes izmait, ráadásul nem véletlenül; a nyújtás segít a migrén leküzdésében, ugyanis segít ellazítani az izmokat, ami jelzést küld az idegeknek, hogy ne legyenek annyira irritáltak.


Forrás:

A migrént sok-sok dolog kiválthatja, például az alvás, az időjárás, a hormonszint, az ételek, a stressz és az olyan ingerek, mint például az erős vagy a villogó fények. Ha elemezzük a migrénünk körülményeit, akkor megismerhetjük a kiváltó okokat, majd ezeket a lehető legkevesebbre csökkenthetjük. Alapvetően pedig elmondható, hogy az egészséges életmód, a rendszeres alvási rutin bevezetése, a rendszeres testmozgás és a megfelelő folyadékbevitel hihetetlenül nagymértékben csökkenthetik a migrénes rohamok gyakoriságát.