Galéria

Így díszítsd fel a süteményeidet az ünnepekre

Forrás:

A legtöbb kisgyermekes háztartásban, karácsony előtt külön programpont a mézes sütése, amibe a kisebbeket is bevonhatod. Ments meg néhány szebb darabot, amivel feldobhatod a kuglófot, de még akár egy sima muffint is. Némi cukormáz a habzsákból, néhány szép mézes süti és máris ünnepi köntösbe bújtattad a hétköznapi édességet.


Forrás:

A süteményedet rozmaring ágacskákkal és valamilyen piros, bogyós gyümölccsel is feldobhatod; a karácsonyi klasszikus színek egy csapásra rusztikus hangulatot kölcsönöznek. Csodaszép látványt ad, csak a szeletelés előtt ne felejtsd el levenni róla; a rozmaringot legalábbis.


Forrás:

A legegyszerűbb kekszeket, aprósüteményeket is ünnepivé varázsolhatod különböző színű, ehető dekorgyöngyökkel. Mártsd be őket előtte fehér, vagy barna olvasztott csokiba és engedd el a fantáziádat.


Forrás:

Az ünnepi sütik tetejét szárított vagy kandírozott gyümölcsökkel is díszítheted. Sőt, akár a tésztájába is belekeverhetsz apróra vágott, aszalt gyümölcsöket.


Forrás:

Vásárolj készen stencilt, vagy vágj ki kartonpapírból karácsonyi mintájú sablonokat, ezeket tedd a behinteni kívánt édesség tetejére. Szitálhatod is rá az ünnepi hangulatot; porcukor formájában.