Galéria

Nők, akik jóval több pénzt keresnek, mint a párjuk, felfedték, ez milyen hatással van a kapcsolatukra

Forrás: "A férjem nem dolgozik mentális problémák miatt, úgyhogy én vagyok az egyetlen kenyérkereső. Minden pénzünk a béremből jön; neki nincs bevétele. Ez így rendben van - még a kapcsolatunk elején elhatároztuk, és azóta is így megy. Jót tesz nekünk, mert ő takarít, vezeti a háztartást, én pedig otthon tényleg csak pihenek. Ő boldogan tart rendet. Az egyetlen negatív hatása a kapcsolatunkra nézve az, hogy néha az ismeretlenek furcsának találják ezt - de engem nem érdekel. Ő boldogabb, hogy nincs stresszes konfrontáció, és tiszta, szép házban lakunk. Minden oké. Nem a munkától függ mások értéke."
Forrás: "Mindig több pénzt kerestem, mint a férjem - nem sokkal, de ez így volt a teljes házasságunk alatt (26 éve leszünk együtt jövő héten). Egyikünket sem érdekli. Milyen ember lennék, ha nekiszegezném a férjemnek, hogy melyikünk munkája hoz több pénzt a házhoz? Milyen ember lenne ő? Minden pénzünk ugyanoda megy. Együtt fizetjük a számlákat, ajándékokat veszünk egymásnak. Nem furcsa ez számunkra."
Forrás: "Én vagyok az, aki dolgozik, a férjem pedig minden pénzt elvesz, ami megmarad a számlák után, szóval muszáj elrejtenem előle. Ő heti szinten kap egy kis pénzt, de mindig kér tőlem. Minden egyéb bevételnek (bónuszok, adóvisszatérítés) a felét követeli, mert tudja, hogy ő úgysem fog kapni. Sokszor mondtam már neki, hogy ha több pénzt akar, szerezzen munkát. Majdnem olyan érzésem van, mintha anyagilag bántalmaznám, de nincs oka annak, hogy nem dolgozik (leszámítva, hogy egyszerűen csak nem akar), és dolgozott régen, amúgy meg van pénze, megkapja a létszükségletekhez elegendő összeget, és nem kényszeríti senki, hogy munkanélküli maradjon..."
Forrás: "Nálunk én keresek többet. Szerintem sok minden függ a pasi egójától. A férjem mindig az elsőszámú támogató volt az életemben. Mindenben szurkol nekem, segít elérni az álmaimat. Őszintén nem lenne karrierem nélküle. Szó szerint sokkolt, amikor megtudtam, hogy a kollégáim arról beszélnek, hogy a férjem kevesebbet keres nálam. Elszomorít, hogy sok olyan férj van (például maguk a kollégáim) akik szerint egy férfinek el kell nyomnia a feleségét a saját egója miatt. Nálunk közös kassza van, és mindketten hozzáteszünk ehhez, hogy az életünk együtt jobb legyen. A pénz egy része ennek."
Forrás: "Nagyon eltérő a munkánk. Ő a saját főnöke; szezonális munkát végez, fizikailag nagyon megterhelő, sok a kiszámíthatatlan részlet. Nekem irodai melóm van egy cégnél. Szerintem ezek az eltérések nagyobb hatással voltak ránk, mint a tény, hogy technikailag én keresek többet."
Forrás: "Őszintén szólva nem vagyok túl magabiztos a gyerekvállalás témájában, mert attól félek, hogy amikor a terhesség hatással lesz a pénzkeresési képességeimre, nem tudjuk majd megengedni magunknak az eddigi életvitelt az ő fizujából. Mindketten átlag feletti bért keresünk - az övé két és félszer több, az enyém NYOLCSZOR. Szép életet élünk, de ez elsősorban nekem köszönhető, neki nincs megtakarítása, mert elég rossz pénzügyi döntéseket hoz, és ezt a kapcsolat elején eltitkolta. Az én házamban élünk. Nem akarom, hogy albérletet fizessen nekem, mert végül is ugyanennyit fizetnék a hitelre akkor is, ha nem lakna ott. Tény, hogy a számlákba beszáll, az anyagiakat felezzük. Elvisz vacsorázni, és megosztjuk a házimunkát. Nekem működik így, de az zavar, hogy nincs megtakarítása. Már vehettünk volna egy szép házat, ha lenne neki..."
Forrás: "Őszintén, elég kemény volt. Ő iskolába járt, én pedig dolgoztam. A randizós estéket feleztük, de a költségek nagy részét mindig én fizettem, sőt, a tandíja felét is. A kiadásainkba tartozott a kaja, a háztartás, számlák, stb. Most már boldog házasságban élünk. De ha akkor tudom, hogy egy darabig nehéz lesz, hogy a szüleivel fog élni, miközben én külön, ismerkedtem volna még. Egyébként a főzés, takarítás nagy részét is én csináltam, mert ő túl fáradt volt a suli után. Többször is majdnem szakítottunk."
Forrás: "Nemrég eladtam a cégem, de előtte én vezettem, és ő részmunkaidőben bedolgozott, miközben főzött, takarított, a gyerekeket nevelte, stb. Ez leginkább az ő önbizalmára volt rossz hatással, amikor a családommal találkoztunk. És ők nem segítettek, folyton kérdezgették, hogy mivel tölti azt a sok szabadidejét. Mi nem vagyunk hagyományos család, és imádjuk. Én vezetem a pénzügyeket. Őt ez nem érdekli."
Forrás: "Mindig többet kerestem, mint a partnereim. Én spórolós vagyok, az exférjem például költekezős volt. Ez sok gondot okozott, mert ő többet költött, mint amennyit keresett, és belenyúlt a hitelbe, amit én fizettem, és sose adta vissza. Néhány ilyen után muszáj volt letiltanom a hozzáférését, hogy ne legyek mínuszban. Ettől férfiatlannak érezte magát és ellenséges lett..."
Forrás: "Szerintem teljesen rendben van. Sosem volt gond a kapcsolatunkban. Az, hogy ez egyáltalán probléma lehet, a patriarchális társadalom és a toxikus maszkulinitás eredménye. Ha egy páros képes elegendő pénzt keresni ahhoz, hogy fizesse a számlákat és jól élnek, számít, ki keres többet?"