Galéria

Leggyakoribb álmok és jelentésük

Forrás:

A zuhanás a leggyakoribb visszatérő álom. Ha te is tapasztalod, akkor gondolkodj el azon, hogy kellő támogatást kapsz-e az életben. Vagy úgy érzed, hogy a stressz és zavarodottság miatt elveszítetted az irányítást? Talán az elméd azt akarja, hogy újra megtaláld önmagad, és bízz magadban!


Forrás:

Ha álmaidban ismét az iskolapadban találod magad, azt jelenti, hogy nehéz, kihívásokkal teli időszakot élsz át. Valószínűleg ott motoszkál benned a teljesítmény miatti szorongás, a félelem, hogy nem tudsz beilleszkedni egy új helyen. Félsz, hogy mások észreveszik rajtad a bizonytalanságot, az elméd viszont próbálja megsúgni neked, hogy ne félj hibázni, a sikerhez vezető út kudarccal van kikövezve.


Forrás:

A maximalista emberek gyakori visszatérő álma, hogy felkészületlenül jelennek meg egy vizsgán. Az elméjük ezzel próbálja felhívja a figyelmet arra, hogy túl magas elvárásokat támasztanak saját magukkal szemben. Bár a perfekcionizmus csodálatra méltó, néha az „elég jó” is elég jó kell, hogy legyen.


Forrás:

Egy szeretett személy haláláról szóló álom rendkívül felkavaró lehet. Pánikolva ébredhetsz, és attól tarthatsz, hogy valami szörnyűség fog történni valakivel, akit szeretsz. Ez teljesen érthető, de jó, ha tudod, hogy az esetek túlnyomó többségében a halálálmok egyszerűen a kapcsolat dinamikájának megváltozására utalnak. Sok szülő álmodik tinédzser gyermekéről, amikor az egyetemre megy és elköltözik. Az ilyen álom arra emlékeztet, hogy az élet egy szakasza véget ért. Néhány esetben azonban nem csak az álmodban elhunyt személlyel fennálló kapcsolatra utalhat, hanem az önmagaddal való kapcsolatodra is. Például, ha azt álmodod, hogy édesanyád meghal, az álom rávilágíthat arra is, hogy nem bánsz elég jól magaddal.


Forrás:

Bármennyire is dühösen ébredsz, tudnod kell, hogy ez az álom nem azt jelenti, hogy valóban megcsal a párod! Ez az álom rólad szól, és arról, hogyan érzel önmagaddal kapcsolatban. Kérdezd meg magadtól, mit jelent számodra a megcsalás. Valamilyen módon cserbenhagytad magad? A könnyebb utat választottad? Nem használod ki a benned rejlő lehetőségeket életed valamely területén? Az is lehet, hogy úgy érzed, kapcsolatodból hiányzik a kaland, a szórakozás vagy egyszerűen a minőségi együttlét?


Forrás:

Az álmainkban ránk leselkedő szörnyek és arctalan árnyak jellemzően életünk feszültségeit tükrözik. Ezek az álmok nagyon jól mutatják, mennyi stressz gyülemlett fel bennünk, és azt is, ha menekülünk egy élethelyzet elől. Ha ráébredsz arra, mi az, ami valójában nyomaszt és belső feszültséget kelt benned, a rémálmok is megszűnnek. 


Forrás:

A fogak elvesztése az egyik leggyakoribb visszatérő álom. Lehet, hogy aggódsz amiatt, hogy hogyan milyennek látnak más? Mivel a tejfogak kihullása a felnőtté válás jele, talán ez az álom az öregedéstől való félelmedre utal? Akár azt is jelentheti, hogy egy olyan helyzetbe kényszerültél, amiben kompromittálva érzed magad.


Forrás:

Lehet, hogy meglepő, de ennek az álomnak nem sok köze van nyilvános szerepléshez. Sokkal inkább azt mutatja, hogy stresszelsz és szorongsz amiatt, hogy mások milyennek ítélnek meg. Valószínűleg nyomást érzel amiatt, hogy másoknak bizonyítani tudj a munkádban, vagy a magánéletedben.