Galéria

Furcsa dolgok, amiktől nagyobb eséllyel lehet szívrohamod

Forrás:

A vizsgálatok és a számok azt mutatják, hogy a szívroham kockázata kétszer-, háromszorosan nagyobb, ha száraz a bőröd. Természetesen ezt is kiváltja valami, mint például a kevés folyadékbevitel, a rossz étrend. Az ebben a betegségben szenvedő emberek bőrében olyan kémiai reakciók lépnek életbe, ami károsíthatja az artériákat, ami nemcsak a szívroham esélyét növeli meg, de a koleszterinszintre is kihatással lehet, valamint nagyobb eséllyel lehetsz cukorbeteg is.


Forrás:

A szmog orvosi rendellenességek, köztük a szívbetegségek megfordulásához kapcsolódik. Az egyik vizsgálat szerint a kumulatív expozíció súlyosbíthatja a vércukorszintet, a koleszterinszintet és a szívbetegség egyéb kockázati tényezőit. Ez nem jelenti azt, hogy egyből el kell költöznöd az egyébként magas szmogtartalmú városból, ahol élsz. Ügyelj arra, hogy amikor otthon, vagy az irodában vagy, használj légtisztítót, ami kiszűri a levegőben megtalálható káros szemcséket.


Forrás:

Természetesen, ha fájdalmaid vannak, vagy esetleg lázad van, akkor ezek a gyógyszerek segítenek. Azonban, ha az átlagosnál gyakrabban szeded őket, komoly kihatása lehet az egészségedre. A Journal of Infectious Diseases-ban megjelent tanulmány szerint azok, akik az indokoltnál gyakrabban szednek efféle pirulákat, háromszorosára növelik a szívroham előfordulásának az esélyét.


Forrás:

Míg az átlagos vállfájdalom nem okoz szívproblémát, addig azok, akik krónikus ínbetegségben szenvednek, hatszor akkor eséllyel kaphatnak a szívükhöz egy váratlan pillanatban.

 


Forrás:

A mindennapi hangos zajok, mint például a sziréna, az építkezések zaja, a fűnyíró hangja nem csak a füledet fájdítják meg. Az American College of Cardiology folyóiratában megjelent tanulmány szerint azok, akik ilyen környezetben élnek nap, mint nap nagyobb valószínűséggel rendelkeznek szívelégtelenséggel, szabálytalanabb szívritmussal, magas koleszterinnel, vérnyomással.