Galéria

Színészek, akiknek egy rosszul megválasztott szerep derékba törte a karrierjüket

Forrás: Szinte minden szereplő megtapasztalta a film negatív hatásait, így a Spinédzserek sztárja, Alicia is hamar karrierválságba került. A színésznő Arany Málna-díjat nyert a szerepéért, és innentől kezdve nem sok főszerepet kapott. Bár tény, hogy 2003-ban egy rövidebb életű sorozatért Emmy-jelölést kapott, de díjat már nem nyert érte.
Forrás: A 90-es évek romantikus filmjeinek sztárja volt Freddie, és rengeteg nő szívét rabolta el szerepeivel. A 2000-es évek fordulóján a filmesek szerették volna továbbra is ebben a romantikus hős szerepben megtartani őt, de ezek egyre kevésbé érdekelték a nézőket. Ezért, hogy kipróbálja magát valami újban, elvállalta a Scooby-Doo film szőke nyomozójának szerepét. Noha elég sokan látták és szerették a filmet, a kritikusok nagyon lehúzták Freddie Prinze Jr.-t, aki bár visszatért 2004-ben a folytatásra, később elárulta, hogy nagyon nem érezte jól magát a forgatásokon. Ezután fordított hátat Hollywoodnak, és ma már jóval visszafogottabb, kameráktól távoli életet él.
Forrás: Az Alkonyat miatt mindenki azt gondolta, hogy Taylor egyike lesz azoknak a sztároknak, akik most aztán tényleg a csúcsra törnek. Ezért rögtön nekiadták a 2011-es Elhurcolva című film főszerepét, ami aztán óriási bukás lett. Rengeteg negatív kritika jött, a közönség sem szerette a filmet, Taylor pedig azóta sem nagyon tudott olyan filmben feltűnni, amivel felkeltette volna a rajongók, vagy a stúdiók érdeklődését.
Forrás: A színész karrierje elég jól indult, hiszen a Tiszta szívvel foci főszereplőjeként elég nagy rajongótábora lett. Azonban a nézők nem igazán voltak nyitottak arra, hogy más típusú szerepben is megnézzék őt, így amikor a John Carterben munkát kapott, nagyot bukott vele a stúdió. Az ezt követő Csatahajó pedig már csak hab volt a tortán, ami miatt nem is adtak neki több ilyen kaliberű munkát.
Forrás: 1989 és 1993 között ő alakította Jessie Spanót a Saved By The Bell sorozatban, és ez nagyon jót tett karrierjének. Amikor a sorozatot eltörölték, a színésznő (aki akkor 23 éves volt) érettebb szerepekre vágyott, és Charlize Theron elől elnyerte a Showgirls című film főszerepét. Valószínűleg meg is bánta. A film rengeteg negatív kritikát kapott, Elizabeth pedig akkor hazavihette az Arany Málna-díjat a legrosszabb színésznő és a legrosszabb új befutó kategóriákban. Hollywood hátat fordított neki, és nem is igazán kapott nagy szerepeket. Kisebb sorozatokban tűnt fel, és sosem sikerült igazán befutnia.
Forrás: Az Amerikai pite színésze elég jól indított a szakmában, hiszen 1999-ben a Gimiboszi miatt kritikailag is elismerően nyilatkoztak róla, az Amerikai pite pedig óriási bevételt hozott. Ezt követően egy darabig romantikus filmekben játszott, de amikor elvállalta a Rollerball főszerepét, ez véget is ért. Hatalmas anyagi bukás volt, és bár feltűnt egy-egy filmben vagy sorozatban, nem sikerült befutnia.
Forrás: A 2000-es évek elején elég nagy esélyeket jósoltak a srácnak, miután olyan filmekben tűnt fel, mint a Dogtown urai és az Út a vadonba. Ezért neki adták a Speed Racer főszerepét, abban bízva, hogy rengeteg nézőt vonz be a mozikba. A készítők tévedtek. A film annyi pénzt sem hozott be, mint amennyiből elkészítették, és nem sikerült több részt kihozni belőle, noha az volt az eredeti terv. A színész azóta sem kapott olyan lehetőséget, mint korábban, és nem véletlen, hogy neked sem ismerős a neve.