Galéria

5 alkalom, amikor Anna hercegnő bebizonyította, hogy ő a királyi család legizgalmasabb tagja

Forrás:

1974-ben az akkor 24 éves Anna hercegnő épp egy jótékonysági eseményről indult hazafelé, amikor a sofőrje kénytelen volt megállni egy blokád miatt. Egy férfi szállt ki az előttük lévő járműből, meglőtte a sofőrt, és követelte Annától, hogy szálljon ki, mert most el fogja őt vinni magával. Erre Anna hercegnő ránézett, és közölte vele, hogy "Még mit nem!", majd próbálta minél tovább beszéltetni támadóját, hogy a rendőrség időben kiérhessen.

"Arról beszélgettünk, hogy merre menjünk, vagy merre nem fogunk menni. Igyekeztem végig nagyon udvarias lenni, mert úgy éreztem, hogy butaság lenne abban a helyzetben ellenségesen viselkedni" - nyilatkozta később. A férfi időközben még négy másik embert lelőtt, de a rendőrök elkapták, Anna hercegnőnek pedig nem esett baja.


Forrás: Anna hercegnőnek két gyermeke van: Zara és Peter. Amikor megszülettek, a királynő felajánlotta nekik a királyi címet, de ő úgy döntött, hogy nem fogadja el. Úgy érezte, hogy sokkal nyugodtabb életük lesz így, hiszen a királyi titulusnak megvannak a hátulütői. Tavaly is úgy nyilatkozott erről, mint élete egyik legjobb döntéséről, amit kicsit sem bánt meg.
Forrás: 26 éves korában részt vett az 1976. évi nyári olimpiai játékokon Montreálban, profi lovaglóként. Akkor a királynő egyik lovát választotta a versenyhez, és bár végül nem nyert érmet, mégis ő volt a királyi család első tagja, aki részt vett olimpiai játékon. Néhány évtizeddel később lánya, Zara Phillips is indult a 2012-es olimpiai játékokon, és az anyukája adta át neki az ezüst érmet.
Forrás: Ha divat, sokszor Diana hercegnét emelik ki a királyi családból, pedig Anna maga is igazi stílusikonná nőtte ki magát. Már jó néhány évtizeddel ezelőtt nagy rajongója volt a fenntartható divatnak, és simán felvett olyan szetteket is, amelyekért akkoriban sokan megszólták. Ő viszont mindig határozott, magabiztos karakter volt, úgyhogy azt csinálta, amihez épp kedve támadt!
Forrás: Csak 2019-ben több, mint 500 királyi eseményen jelent meg, és egyébként is egyike a királyi család legelfoglaltabb tagjainak. Anna hercegnő komolyan veszi a kötelezettségeit, és rengeteg jótékonysági rendezvényen vesz részt. Csak hogy legyen egy kis viszonyítási alap, Vilmos kicsivel több, mint 230 eseményen volt ott 2019-ben, míg Meghan körülbelül 80-on.