Galéria

Emberek felfedték a leghajmeresztőbb dolgot, ami egy Airbnb szálláson történt velük

Forrás: "A legutóbbi Airbnb szállásunkon [ahová a férjem családjával mentünk], a szállásadó 5 dollárt akart felszámolni per fő minden egyes jacuzzihasználatért cserébe, és még kamerákat is helyezett ki, hogy nyomon követhesse. Senki sem használta emiatt a jacuzzit, EGYÁLTALÁN, mégis megjelent egy 40 dolláros jacuzzi tétel a számlánkon. A nagybátyám nagyon dühös lett, vitatkozni kezdett és végül nyert is. A szállásadó azt állította egyébként, hogy az egyikünk három órán át ült a lépcsőn, és ezért számolták fel az összeget. MIVAN?"
Forrás: "Számos Airbnb-ben megszálltam már az elmúlt években, de néha jó nagy hülyeségeket kérnek. Volt, hogy 25 dollárt számítottak fel, mert felvettem az egyik köntöst, amit a szállásadó ott hagyott nekem a fürdőben. Egyszer viseltem csak, amíg a ház és a jacuzzi között sétáltam, és csak magamra tekertem. Az én hibám volt, hogy nem olvastam el a leírást, ráadásul indulás előtt mindent ki kellett mosnunk, szóval a viselt köntöst még én tisztítottam meg. Az otthoni köntösöm nem került ennyibe!"
Forrás: "A legutóbbi Airbnb szállásomon mindenhová kiírták, hogy 'TILOS A CIPŐ A HÁZBAN', és olyan szabályokat írtak össze, mint például hogy nem érhetek hozzá a díszpárnákhoz vagy nem használhatom őket alváshoz, a DÍSZTÖRÖLKÖZŐHÖZ sem érhettünk hozzá a fürdőben, többek között. Magunknak kellett a végén lehúzni az ágyneműt és kivinni a szemetet, pedig volt takarítási költség. Azon gondolkodtam közben, hogy ha ennyire félted a házadat a szennyeződésektől, miért adod ki? Hogyan kényszeríted rá az emberekre ezeket a szabályokat? Mi lenne, ha nem tennél ki díszpárnát és dísztörölközőt? Ja és nem engedték, hogy lehúzzuk a redőnyöket..."
Forrás: "Legutóbb, amikor Airbnb-ben szálltam meg, négy évvel ezelőtt, fizetnem kellett 10 dollárt pluszba, ha be akartam zárni a szobám ajtaját (egy olyan házban, aminek a többi szobáját más vendégek vették ki)."
Forrás: "Megszálltunk Észak-Kaliforniában egy olyan szálláshelyen, ahol fantasztikus volt a kilátás, viszont őrületes, 500 dolláros takarítási díjat számítottak fel két éjszakáért. Amikor odaértünk, találtunk egy laminált kicsekkolási listát is feladatokkal, amelyeket az Airbnb oldalán fel sem tüntettek. Le kellett húzni az ágyneműket, összeszedni a törölközőket, bekapcsolni a szárítógépet a ruhákkal mosás után, kivinni a szemetet, elmosni az edényeket, kitakarítani a kávéfőzőt, leportalanítani MINDENT, felsöpörni és a fürdőt is kitakarítani. Ráadásul a mosógépet és szárítógépet csak a kicsekkolásnál lehetett használni, a saját holmidat nem moshattad ki, és még arról is hagytak egy üzenetet, hogy csekkolni fogják a vízhasználatot, és felszámítják, ha személyes célból használtad a mosógépet. Egy reggel 10-es kicsekkoláshoz ez rengeteg feladat volt. Ráadásul mire fel kérték el az 500 dolláros takarítási díjat?"
Forrás: "A legutóbbi Airbnb-nken arra kértek minket, hogy 'vigyük ki a szemetet.' Szóval kiürítettük bent a kukákat, és kidobtuk a kinti szemetesekbe. Mint kiderült, ők ezt úgy értették, hogy vigyük el a szemetet a helyi hulladékfeldolgozóba, amikor megyünk hazafelé, ennek hiányában pedig 150 dollár extra költséget számítottak fel. Ennyi erővel akár hotelbe is mehettünk volna, ahol nem kell kitakarítani, mielőtt eljövünk."
Forrás: "A szállásadó azt kérte, hogy locsoljuk meg a borostyánokat minden nap. Méghozzá egy teljes vödör vizet öntsünk rájuk, és mindre jusson. Öt vödör víz kellett hozzá, minden nap!"
Forrás: "A szállásadóm hazudott arról, hogy van Wi-Fi és franciaágy a házban. Majd ezekután éjszaka arra ébredtem, hogy beosont az apartmanba és a táskámat túrta fel éppen. Rendőröket kellett hívnom... nagy móka volt."
Forrás: "Rómában voltunk. Az ajtón 5 darab hatalmas zár volt. Az ablakokon rácsok voltak. Később rájöttünk, miért. A nap folyamán ugyanis több ember próbálta kintről kinyitni az ajtót vagy bekukucskálni az ablakon. Sokszor volt, hogy megfordultunk, és emberek a függöny résein leskelődtek befelé. Nem sok időt töltöttünk a szálláson. Csak gyorsan ettünk, letettük a cuccunkat, és mentünk is kirándulni. Amúgy szép hely volt."
Forrás: "A tulaj bekamuzta, hogy van légkondi. Épp augusztus volt Barcelonában... Ráadásul a plafon, amit szándékosan egyszer sem fotózott le, tele volt penésszel."