Galéria

Karácsonyi filmek sztárjai ma

Forrás: Harminc éve levakarhatatlan ismerős a  tükör előtt sipítozós kisfiú, akinek mai énjét még akkor sem kell bemutatni, ha rég nem kasszasikerek főszereplőjeként keresi a kenyerét. Időről időre felbukkan egy podcastben, egy sorozatban, egy kisfilmben, és akkor az egész világ ámuldozik, hogy ez a gyerek de megnőtt, és de megváltozott.

Macaulay a kisgyerekes szülők rémálma: arra emlékezteti őket, hogy a fióka egyszer csak nem azt teszi, amit apa és anya elvárnak tőle, ráadásul ki is repül a biztonságot nyújtó fészekből.
Forrás: Nem sokan tudják, hogy a Zeffirelli-féle Rómeó és Júlia főhősnője horrorban is tündökölt: a lenyűgözően félelmetes Fekete karácsony (1974) képsorain kergette őt kattant Billy egy hatalmas késsel, pont karácsony szent éjszakáján. (A teljes igazság kedvéért hozzá kell tenni, hogy Hussey eljátszotta Norman Bates mamáját is a Psycho IV.-ben).
Olivia túlélte a filmet is, az eltelt évtizedeket is, és ma talán még vonzóbb és érdekesebb, mint babaarcú angyal-korában.
Forrás: A karácsonyi filmek kötelező negédességével több ponton szembeszegülő Tapló Télapó főhőse édeskeveset változott az elmúlt években. Billy Bob akkor is, most is az ügyeletes rosszfiú imázsát hozza, üdítő színfoltot lopva Hollywood egyforma üdvöskéi és unalmas szépfiúi közé.
Forrás: Az Igazából szerelem bájos hőse a miniszterelnök Hugh Granttel esett szerelembe. Emlékszünk rá? Engem - tudom, kérgesszívű vagyok - személy szerint nagyon idegesített ez a szál, ahogy jobbára az egész film, de McCutheon szimpatikus mosolyának én is nehezen álltam ellen. Martine-on ráadásul alig fogott az idő, ma is épp olyan kedves és karizmatikus kisugárzással bír, mint húsz évvel ezelőtt.
Forrás: Íme még egy horrorfilm, bár inkább a paródia ágyékából származik, mintsem a vérpatakzó gore-éból. Az 1984-es Szörnyecskék bizarr lényei pont karácsonykor árasztják el a kisvárost, amíg gazdájuk (Zach Galligan) és a  barátnője (Phoebe Cates) valahogy el nem kapják a grabancukat. 
Phoebe Cates nem lett igazi sztár, de talán nem is bánja: sokáig színészetből és modellkedésből élt, mígnem 2001-ben felhagyott a filmezéssel. Nem mellesleg ő Kevin Kline felesége.
Forrás: A lista végére egy igazi nagyágyút hoztunk, aki az 1960-as Legénylakásban töltötte a pirosbetűs ünnepnapokat a filmvásznon Jack Lemmon partnereként. A régivágású hollywoodi világból itt maradt színésznő nemcsak él és virul, de 88 évesen még mindig aktívan filmezik: idén például Steve Martin és Martin Short briliáns komédiasorozatának (Gyilkos a házban) második évadjában játszott el egy igen fontos szerepet.