Galéria

8 meghökkentő párhuzam a Harry Potter első és utolsó része között, ami után garantáltan leesik az állad

Forrás:

Azt mind tudjuk, hogy az első részben sajnos Lily és James Potter meghalnak, magára hagyva Harryt, azon viszont eddig nem gondolkoztunk, hogy a Halál ereklyéiben is történik egy hasonló tragikus esemény, hiszen Remus Lupin és Nymphadora Tonks meghalnak, ezzel pedig fiuk, Teddy ugyanúgy árván marad, mint annak idején Harry.


Forrás:

Az első részben mind emlékszünk az ikonikus pillanatra, amikor Harry az első kviddics meccsén a szájával kapja el az aranycikeszt, amit félig le is nyel, ez pedig nagyjából megismétlődik a Harry Potter és a Halál ereklyéiben, amikor Harry rájön, hogy csak akkor látja meg a cikesz üzenetét, ha újra beveszi a szájába.


Forrás:

Ez a párhuzam is nagyon elgondolkodtató, nem igaz? Az első részben Harry a Roxofortban tudja meg, hogy rablás történt a Gringotts bankban, míg az utolsó részben ő, Ron és Hermione azok, akik végrehajtják a rablást.


Forrás:

Valljuk be, az első könyvet olvasva (vagy filmet nézve) szinte végig azt gondoltuk, hogy Piton a gonosztevő, ameddig ki nem derült, hogy végig Harryt próbálta védeni. Ez pedig újra megtörténik az utolsó részben, egészen odáig, amíg Harry meg nem tudja, hogy Piton tényleg jó és hihetetlenül önfeláldozó volt.


Forrás:

Míg az első részben Hagrid a Dursley családhoz vitte motorral az akkor még csecsemő Harryt, addig az utolsó részben ő is viszi el onnan, ráadásul ugyanazzal a motorral (ami egyébként Siriusé volt).


Forrás:

Az első részben Harrynek semmilyen rossz szándéka nem volt a bölcsek kövével, és csak ezért kerülhetett hozzá, míg az utolsó részben ismét hozzájuthatott egy különleges erejű köhőz, a Feltámadás Kövéhez, csakis azért, mert az önzetlenség vezette. Hihetetlen, igaz?


Forrás:

Mind az első, mind az utolsó részben történt egy elképesztően megható és szívszorító önfeláldozás, csak és kizárólag azért, hogy mások megmeneküljenek. Az első részben Lily Potter áldozta fel magát gyermekéért, a Halál ereklyéiben pedig Harry halt meg azért, hogy megmenthessen másokat.


Forrás:

Az egyik legmeghatóbb párhuzam egyértelműen ez! Míg az első részben Hagrid a kisbaba Harryt tartja és viszi a kezében, miután Voldemort halálos átkot szórt rá, addig az utolsó részben ugyanúgy Hagrid viszi a karjaiban Harryt, akin Voldemort ismét használta az Avada Kedavra átkot, ráadásul ismét sikertelenül.