Galéria

Ezek a dolgok változtak meg végérvényesen a néhai királynő, II. Erzsébet halálával

Forrás:

Ha jártál Angliában, akkor biztosan megmaradt benned a jellegzetes postaládák formája és kinézete. Ha személyesen nem is láttad őket, Mr. Bean vicces jelenetén te is nevettél, amikor is beszorult egy ilyen postaládába. Ezek az öntöttvas ládák most lecserésre kerülnek, ha lecserélik őket egyáltalán őket! Rajtuk díszeleg az E II R, ami szintén C III R-re fog változni. Persze nem biztos, hogy a több, mint 100 000 darab postaládát bevonják és helyükre új kerül Károly címerével, ugyanis még máig van olyan láda, amin VI. György király (Erzsébet édesapja) monogramja látható.


Forrás:

 

 

Zászlók ezreit kell lecserélni, hisz a hivatalos uralkodói zászlók egyrészt a ’királynő színeit’, másrészt olyan hímzést tartalmaznak, mely II. Erzsébet királynőre utalnak. Ez nem más, mint megnevezésének rövid formulája, az E II R. A zászlók bevonása, minden uralkodói fennhatósága alatt lévő országokra vonatkozik, így Kanadában, Új-Zélandon és Ausztráliában is lecserélik a királynői zászlókat.  Az új monogram hímzése III. Károly király nevét követve, a C (Charles vagyis magyarul Károly) III (harmadik) R (vagyis Rex-király) lesz.


Forrás:

Egy nemzet, ha nem az egész világ ismeri a God Save the Queen sort, mely az angol himnusz markáns része. Azt mondják, ez lesz talán a legnehezebben megszokható változtatás, hisz az emberek 70 éven át ezt énekelték.  Károllyal mostantól visszatérnek az eredeti, 1745-ben íródott sorhoz. Mostantól Károlyt éltetik és azt éneklik: Isten óvja a Királyt!


Forrás:

Az anglikán egyház fejeként, Erzsébethez szóló passzusok is szerepeltek az imákban. Mostantól ezek is másként fognak hangzani.


Forrás:

Mostantól III. Károlynak tesznek fogadalmat, az Alsó ház képviselői, illetve a már meglévő képviselőknek újonnan hűséget kell fogadniuk, immáron III. Károly királynak.


Forrás:

Királynőjüknek, II. Erzsébetet 14 ország fogadta el az évtizedek alatt. Sok esetben, az alkotmányuk kimondja, hogy a királynő az uralkodó. Halálával az alkotmányt módosítani kell, hisz mostantól III. Károly az államfő. Ausztrália, Új-Zéland, és Kanada így fog tenni.