Galéria

Maszturbálás áldásos hatásai - Ezért csináld mindennap

Forrás: Az orgazmus során az agy számos területe aktiválódik, ami azt jelenti, hogy sok oxigén kerül bele. Általánosságban elmondható, hogy a megnövekedett véráramlás és oxigén, amely az izgalom fokozásából, majd az orgazmusból származik, jót tesz a szürkeállománynak. Ez egyfajta keringési gyakorlat az agynak és a testnek is.
Forrás: A maszturbálás a szerotonin és a dopamin felszabadulásával jár a testben, ami hasonló a „boldogság” állapotához. Egyes szexológusok agy-vagina kapcsolatnak is nevezi. Mivel az öncirógatás jó érzés, boldog eseményként él az agyunkban, ezáltal pedig boldogabbnak is érezhetjük magunkat.
Forrás: Gyakran hallani olyan buta és hamis kijelentéseket, hogy a sok maszturbálással kevésbé kívánja az ember a párját vagy magát a szexet. Szerencsére ez tudományosan is meg lett cáfolva. Sőt, mi több, aki nemcsak rendszeresen, hanem mindennap kényeztetni egy kicsit magát, az a szexben is sokkal jobb, és magát a szexet is többször kívánja, mint azok, akik hébe-hóba pöcögtetik a borsót.
Forrás: Szinte nincs olyan nap, amikor ne érne minket stressz vagy bármilyen negatív inger akár a magánéletünk, akár a munkánk által. Éppen ezért az alvás is sokaknak okoz gondot, mind minőségben, mind pedig a kielégítő időben. A maszturbálással levezetjük a stresszt, boldogsághormon szabadul fel a testünkben, amelytől egy nyugodt és megkönnyebbült állapotba kerülhetünk. Ezáltal pedig az alvás minősége is sokat tud javulni.
Forrás: Nagyon sok nő éli úgy le az életét, hogy egyetlen egy orgazmusa sem volt. Jól tudjuk, hogy ez többnyire amiatt is van, hogy nem merik felfedezni a saját testüket. A maszturbálással viszont teljesen új ajtó nyílik meg mindenki előtt. A saját magunk által okozott örömöt mi irányítjuk és mi magunk is variálhatjuk. Ezzel pedig nagyon könnyen ismerhetjük fel, mi juttat el minket a csúcsok csúcsára.