Galéria

Híres transznemű emberek, akik a világ előtt mutatták meg az átváltozásukat

Forrás: A nyíltan leszbikus sztár 2020-ban döntött úgy, hogy végre elmondja a világnak, hogy férfinek tartja magát. Az Oprah-val készült interjújában pedig azt is megosztotta, milyen nehéz volt feldolgoznia, hogy a világon mennyi transznemű embert ölnek meg a nemi identitása miatt és neki is mennyi mindentől kellett félnie. Átalakulásának folyamatait azonban végig megosztotta a rajongókkal, sőt az Esernyő Akadémia című sorozatban játszott karakterét is az ő életének megfelelően alakították.
Forrás: Gyermekkora óta színész szeretett volna lenni, színészi karrierjét ezért színházi előadásokkal és tévéműsorok kisebb epizódjaival kezdte. 2016-ban úgy döntött itt az ideje a coming outnak és elmondta, hogy világ életében nőnek érezte magát. 2022-ben elnyerte a „legjobb színésznőnek” járó Golden Globe-díjat a Pózban nyújtott alakításáért.
Forrás: Kylie és Kendall Jenner apja, Bruce Jennerként szerzett hírnevet, mint olimpiai atléta. 2015 áprilisában Diane Sawyernek adott interjút, amelyben elmondta, hogy egész életében női fehérneműt hordott a ruhája alatt és borzalmasan fájdalmas volt megjátszania magát. Nem sokkal később már transznemű nőként tündökölt a címlapokon. Átalakulását pedig a Keeping Up with the Kardashians reality-showban is megmutatta.
Forrás: A színésznő a Disney Channel sorozatában, a Jessie-ben tűnt fel először, akkor még kisfiúként. 2018-ban viszont már nyilvánosan transz nőként mutatkozott be, amelyről egy cikket is írt a Time magazinba. A nem mindennapi írásban a felismeréséről, az elfogadásról és a nővé válásáról írt részletesen. „Ez nem egy olyan valami, ami most történt. Ezt nem én választottam. Amikor 5 éves voltam, jóval azelőtt, hogy megértettem volna, mit jelent a nem szó, mindig azt mondtam anyámnak, hogy bárcsak lány lennék” – vallotta be Josie.
Forrás: A világhírű rendező, akinek a nevéhez olyan filmek köthetőek, mint a Felhőatlasz vagy a Mátrix, 2008-ban döntött úgy, hogy nőként fog tovább élni. Akkoriban még sok ember nem értett egyet a döntésével és tébolyultnak bélyegezték, ma viszont boldog nőként éli az életét és másokat inspirál saját személyiségük és énjük felvállalására.